Här kommer lite skåpmat ;-)

Här kommer några LOs jag gjort för ett bra tag sedan till Scraputmaningen (utom den sista, den är rätt ny) men som inte visats förrän nu i dagarna:

De två första är gjorda med spill från några andra av DTmedlemmarna, för vi bytte spillbitar med varandra. Det var jätteskoj och rekommenderas som ett skoj sätt att få lite nya papper (som man inte behöver vara lika rädd att sätta saxen i för de är ju liksom redan "påbörjade") och jag tycker det är extra skoj och utmanande med papper som jag inte valt själv dessutom!
image402image403

De andra två har jag använt Swirls v.1 på som jag fick sponsrat från Metalimo (scrapgrossist). Den första fick jag idén till medans jag satt och tvättade av denna stämpel från ett annat projekt. :-) Fotot är tillfixat i Photoshop lite innan framkallning. Men ögonfransarna är verkligen såååå låååånga! :-D
image401
På den här har jag embossat swirlsen med vitt och glittrigt pulver, men det syns inte riktigt i scanningen. Har också använt mitt CB-alfabete som ligger oanvänt alldeles för mycket. Har idag röjt lite för att få lite mer utrymme att använda min älskade Bugg lite mer! Har bla lite nya embossingfolders och ett nytt alfabete på väg, så jag måste ju få in vanan att använda den mera nu känner jag. :-)
image404

Thats it! för den här gången!
Lämna gärna en kommentar om vad du tycker om min alster! Blir alltid jätteglad för alla fina kommentarer jag får, och brukar försöka kommentera tillbaka i era bloggar!

Kram Kram från en förkyld och snorig Kicki

Lägesrapport

Så var det bara en månad kvar i lördags till BF (25/9) för lilla bebben, känns skönt att man inte kan räkna tiden kvar i månader längre, nu kommer det nog gå fort! :-D
Har jag tur så kommer den lika punktligt (men gärna tidigare) som de andra två.
Har fortfarande rejäla foglossningsbesvär, men det är skönt att kunna vara hemma och vila när det behövs. Är så förbenat trött hela tiden nu också och tar mig gärna en tupplur när tillfälle bjuds. :-) Ska bli skönt när bebben kommer ut och jag blir lite mer normal igen! Nu orkar jag knappt ut på några äventyr, knappt ens gå till torget en stund, men jag får väl ta igen det sen när jag blir lite mer rörlig. ;-)

Orkar inte heller skapa lika mycket som jag vill, fast suget finns där nästan konstant... :-)

Nu måste jag ta och få Maja i säng innan CSI börjar. Hon och Ville röjde rejält idag när mammorna tog en tur till torget, så hon var helt slut efteråt och passade på att somna på soffan medans mamman tog en välbehövlig tupplur och lillebror sov en stund... det kommer inte bli lätt... men sova ska hon! :-)

En LO till

Gjorde den här till en färgutmaning hos Scraputmaningen i förra veckan.

image400

Glömde visa det här kortet

Jag gjorde det till veckans Cardjacked hos Kort i Fokus och det ska Lucas få nästa helg när vi tänkt fira hans födelsedag. Hoppas han tycker om det! :-)

image399
Det är lite suddigt på vissa ställen för piraten sitter på 3D-kuddar och det gillar inte scannern. Har lackat på bokstäver, siffra och pirathatten.

Majas lejon

Ikväll kom Maja och visade den här teckningen som hon hade ritat! Hon var jättestolt och sa "Mamma, jag kan själv!". Efter en period där hon återgått till bara kladd så är det trevligt att se henne rita figurer själv igen! Annars har det mest varit "Mamma, kan du rita det" osv. därav kommentaren ovan att hon kan själv nu. :-D

image398
Den föreställer två lejon som är ute och går i solskenet. :-) Visst är den fin!!! *stolt mamma*
Hon hade såklart ritat den med en neongul penna så man knappt såg vad hon ritat, men tur att det finns photoshop! :-D

Ett beställningskort

Pratade med min mamma häromdagen och då sa hon att hon hade en kollega som ville beställa ett kort av mig, så jag tackade såklart ja till uppdraget! :-D

Här kommer resultatet, som också är gjort efter gårdagens skiss (även den av mig) hos Kort i Fokus. Ni kanske kan gissa vad pojkens stora intressen är just nu ;-)
image397
Bokstäverna och siffran är Goozebumpade först och sedan lackade, sedan gjorde jag egna typ epoxy stickers genom att 3D-lacka några vanliga platta klistermärken.
Även den lilla bilen som pojken drar är lackad.

Filurer!

Här kommer två filurkompisar! Den röda är det första jag virkade, men den har fått vänta rätt länge på att få ögon. Den större gjorde jag färdig alldeles nyss. Testade att göra den i lite tjockare regnbågsfärgat garn (mest för att se hur effekten blev med det garnet) och tjockare virknål, så den blev lite större. Maja älskar filurerna och blir jätteglad när jag sätter mig att virka. :-D

Först de två kompisarna
image396
Sedan kompisarna ridande på Majas "svarta katten" och råttan
image395

Har börjat virka på en apa också, men det dröjer nog lite innan den är färdig... den har lite fler delar än filurerna... :-)

Några till...

här kommer några till LOs jag gjort på sistone. Har dock inte skapat något nämnvärt den senaste veckan, har inte orkat riktigt... men idag kanske, kanske!

Skapade 3 LOs till DT-ansökan till Jommas lilla krypin, men det blev inget den här gången heller tyvärr... men jag känner mig rätt nöjd med alstren iallafall! :-)
image392image393image394

Lite segt på pysselfronten...

... men pysselsuget är det inget fel på! :-D

Men det börjar kännas att det inte är så långt kvar nu (ca 5,5 veckor) tills bebisen beräknas komma. Orkar inte så mycket och är så väldans trött på kvällarna när barnen väl sover, så fast jag har en massa sug efter att pyssla (och endel nya grejer som jag vill leka med...) så orkar jag inte alltid släpa mig till pysselbordet.
Så det blir lite virkat i fåtöljen emellanåt istället, eller så sitter jag med en bra bok (har precis läst ut "Predikanten" av Camilla Läckberg, kan rekommenderas!), men här kommer iallafall två LOs jag fått ihop till Scraputmaningen på sistone:

image390
Denna är till dagens utmaning med temat: "Vad är STORT för dig?"
De superfina journalingrutorna är clearstamps från Peterlina, visst är de underbaaara! :-D

image391
Till gårdagens färgutmaning med färgerna vit, svart, röd och turkos.

Nu har Maja också en häst!

Så, då var äntligen Majas häst klar!

Hon har själv varit med och valt färger på hästen. Själv kom jag på den briljanta idén att använda fransigt garn till manen (istället för band som i mönstret), vilket Maja också tyckte var en toppenidé! :-D

Så här blev den:
image389

Maja är jättenöjd med sin häst och just nu sitter den i soffan och äter vadd (som enligt Maja just nu är mat, men det går också utmärkt att leka att det är tvål som man kan tvätta tex mamma med...) med några andra av hennes djur... :-D
*hihi* Maja har så många knasiga och roliga idéer och hittar på så mycket! :-)

Här kommer lite skapat också :-)

image385
Detta är dagens ScrapJack från mig och är en lift av en LO av Jennie Simmat som är en av mina favoriter just nu. :-)

image386

image387
Till lördagens Skiss med Twist hos Scraputmaningen.

image388
Till dagens CardJacked hos Kort i Fokus. Har liftat ett kort av hÄnglar.

Det var allt för den här gången! :-)

Vår lilla goding!

Elias växer och blir så stor fort! Trots att han inte säger så mycket (förståeligt iallafall...) så märker man på andra sätt att han börjar bli en stor kille!

image384
Så här brukar han göra när han vill ha något, och så liksom rör han på fingrarna samtidigt. Det är svårt att förklara, men det ser jättegulligt ut! :-)

Några ord som vi hört några gånger är:
dil - bil, maja, mea - mera, bopa! - bolibompa, lulu - lucas, vovvov - hund, bapp - napp (eller bappbapp). Kommer inte på fler just nu, men man märker att det börjar komma mer och mer iallafall. Han förstår mycket av vad man säger, han har tom svarat "mmm" (precis som mamma...) när jag frågade om han ville ha mer häromdagen.

och sen är det lelle - välling, tatt - tack (eller tatt tatt), äta som han har sagt ett tag (förutom titta, mamma och pappa som var de första orden).

Sen har han några uttryck han använder ganska ofta som Oooh!, Jää! och några liknande.

Han har också blivit mer pussig och kramig än tidigare, till mammas stora glädje! :-)

I lördags var Maja på kalas

hemma hos Ella. Hon fyllde 4år och hade bjudit in sina tjejkompisar. :-)

image379image380

Här är kortet hon fick med sig:
image381
Gjort till en bildutmaning hos Kort i Fokus också. :-)

Och här är presenten:
image382
En virkad liten rymdhäst (som numera heter Maja enligt rapport från Ellas mamma). Den är gjord efter ett mönster från Made By You, dock lite modifierad pga tidsbrist (ja, jag vet att man inte ska börja med sånt här i sista minuten...). Håller på med en blå häst till Maja just nu. :-) Har hittat ett jättebra pyssel som går utmärkt att göra i den bekväma fåtöljen utan att ryggen får ont! :-D

Och så här trött var Maja efter ett kalas ute i sommarvärmen (hon var helt svettig i håret fortfarande när hon kom hem...):
image383

En till docka :)

Det blev en till docka häromdagen :-)

image378

Ugly Doll mm

Imorse när jag tittade igenom lite bloggar så såg jag att Cattis gjort sig en "Ugly Doll". Maja råkade också se den och tyckte att vi också skulle göra en. Så jag bad Maja att rita hur dockan skulle se ut, sedan plockade jag fram min filt och broderitråd och här kan ni se resultatet:
image376
Är den lik tycker ni? :-)

Sen så måste jag bara berätta om ett gott skratt jag fick igår kväll!
Tidigare under eftermiddagen hade Maja satt sig vid mitt skrivbord medan jag satt vid datorn, och hon satt och pillade med nånting.
Senare på kvällen när barnen sov och jag äntligen fick lite tid att pyssla så såg jag vad hon hade gjort. Och vad jag skrattade!
Se själva:
image377
Hon har suttit och förpackat småsaker som legat på skrivbordet i ziplock-påsarna som jag lämnat framme. :-D Måste jag tillägga att hennes mamma är en "ziplock-addict"? *hihi*
Sådan mor, sådan dotter kanske man kan säga... :-D

Ett kort till!

Det här kortet visas idag hos Kort i Fokus och är gjort efter en skiss av Anna.
image375
Har färglagt med MCP-teknik (Magic Color Pencils)

Lite till!

Här kommer en LO som visas hos Scraputmaningen idag. Känner mig jättenöjd med den! Den är efter en utmaning som jag fick av Emilia.
image372

Och här kommer ett kort som jag gjort till gårdagens Cardjacked hos Kort i Fokus.
image373

Sen kan jag visa den här LOn som jag gjort till Utmaningstävlingen hos Stellas
image374
Ääääälskar det här kortet på Elias som Daniel har tagit! (och visst var han lite tjockare om kinderna förra sommarn!)

Lite skapat

image364
Det här kortet fick min svägerska när hon fyllt år. Gjordes redan under OrustScrap efter en av tävlingarna där. :-)

image365
Och detta fick hennes son när han fyllde 1år. Gjordes till en utmaning hos Kort i Fokus att stämpla med något som inte är en stämpel. Jag har använt ett LEGO-hjul för att göra hjulspåren. :-)

image366
Till KiF temavecka med blommor och blad.

image367
Till KiF temavecka med "krya-på-dig"-kort.

image369
Gjord till skisstävling hos Stellas.

image368image370image371
Såg för ett tag sedan att Hobbyhuset sökte DT-medlem, så jag chansade och skickade in några bidrag (de 3 ovan). Tyvärr blev det inget, men jag fick till några snygga sidor iallafall. :-)

mer bröllop...

Här kommer kortet som de fick från oss:
image358

Och lite foton:
image359
Här står jag med min tjocka mage och talar till storebror. :-)
image360
Maja leker bland buskarna i trädgården utanför kapellet.
image361
Elias tyckte att plastmuggarna var allra roligast! :-) Han blev visst lite solbränd på piren...
image362
En till som blev lite solbränd... :-)
image363
Kusinerna är hellre ute och leker än inne och lyssnar på programmet. :-)

Det var allt för den här gången.
Ska ta och lägga upp lite nya alster snart, måste bara få i mig och barnen lite frukost nu. :-P

I lördags var jag på bröllop!!!

Min storebror gifte sig!!!
De hade en jättevacker vigsel med efterföljande (supergod) mat för släkten på förmiddagen ute på piren i Kullaviks hamn (det ligger ute vid havet, mellan Kungsbacka och Göteborg). Det blåste lite, men var väldigt vackert väder (vilket resulterade i att vi alla såg ut som kräftor sedan... Laughing ). Och på kvällen var det "allmän" bröllopsfest för alla som ville komma och gratulera brudparet. Under denna höll jag (tillsammans med min lillebror) tal till brudgummen, och det var ett väldigt trevligt program och mycket gott att äta efteråt! Razz Tårtan var helt fantastisk!
Tog tyvärr inte så mycket foton själv, men min lillebror (han som tar så fantastiska foton) var den officiella bröllopsfotografen, så jag tänkte ta och norpa lite bilder från honom, han tog ju några hundra stycken... Razz

Här kommer iallafall ett foto som jag "snodde" från Moas blogg Razz ska ta och föra över fotona från vår kamera imorgon tror jag.

image357
Kläderna är hemmasydda. Nisses efter Karl den XI:s dräkt (tror jag det var) och Cajsas egendesignad har jag för mig. Ringarna har Nisse också smitt själv. De är så duktiga! :D

RSS 2.0