Mors dag

Ja, det var ju det i söndags. Då hade vi mina svärföräldrar här på (supergod!) middag och sedan kom resten av "ghettot" på efterrättsknytis. Jättetrevligt var det och en massa gott!

Farmor skickade lite härliga bilder på barnen igår så jag tänkte jag skulle visa upp dem här. :-)

image254
Elias tyckte att chokladtårtan var väldigt god! :-) Han tom slickade tallriken efter första portionen, sedan åt han upp Majas bit som hon lämnat. :-P

image255
Här sitter Maja i soffan med farmor och två av tjejkusinerna och myser.

image256
Maja och Ville har skoj uppe i Lucas säng (överslafen av våningssängen).

Tack alla som var med för en underbar eftermiddag!!!

Äntligen!

Nuså, här kommer äntligen lite nytt! Har skapat lite till som jag inte kan visa än också. :-)

Denna är en lift av en härlig LO av Ulrikaulrika som gjordes till UtmaningsRallyt vi hade härom helgen.
image240

Denna är det enda jag själv hann och orkade att skapa under själva Rallyt, det är en lift av en underbar LO av Peterlina. Kul att skapa en killsida som inte alls är grabbig! :-)
image241

Det här kortet är gjort efter skissutmaningen förra veckan hos Kort i Fokus. Det blev inte jättelikt skissen men så gick det inte riktigt som jag tänkt mig heller... Min mamma fick äran att få detta på mors dag. :-)
image242

Till Bild- eller Teknikutmaningen #4 hos KiF gjorde jag det här kortet. Det var rätt skoj, men lite klurigt att göra. :-) Får hoppas det föds nån liten flicka i min närhet som kan få det här. :-)
image243

Har börjat göra några studentkort till Chokladbaren och här kommer de första två. Hoppas jag ska få några till gjorda ikväll. Är helt kär i mina Rev-swirls! :-)
image244image250

Till CardJacked hos KiF förra veckan gjorde jag detta kort som också hamnat hos Chokladbaren.
image245

Här kommer några härliga filurkort som jag skapat med material som några av oss i Scraputmaningens DT fått från Kortmakaren. Jag ÄLSKAR filurerna, som Maja säger. :-)
image246image247image248image249

Här är några morsdagkort till, det övre gjordes som inspiration till kortutmaningen under Rallyt.
image251image252

Och sist men inte minst vill jag visa det häliga kortet som Maja gjorde för ett tag sedan till sin bästis-kusin Lovis och som denne äntligen fick i söndags. :-)
Visst har hon lite talang ;-)
image253
Det var lite roligt när hon satt i mitt knä och gjorde detta, för när jag gav henne blommorna och sa att hon kunde använda dem sa hon: "Jag måste ha knappar också, mamma". Undrar vart hon fått det ifrån... det är ju inte så att mamma råkar vara en knappoholic... :-)

Hoppas ni hittat nåt ni gillar! Lämna gärna en liten kommentar!

Kram Kicki

Tada!

Jag klarade det! Alldeles själv! :-)

Numera finns det en liten räknare på bloggen så att jag kan se hur många som tittar in i mitt lilla krypin! :-)
Peterlina tipsade om en bra counter som man hittar här.

Har jobbat idag och är HELT slut, och foglossningen känns rätt mycket, så det blir nog sängen snart...
Ska försöka få upp lite nya pysselalster snart igen.

Sov gott alla bloggläsare! :-)

Lite "gamla" bilder :-)

Här kommer lite härliga bilder jag tagit på sistone.

Den 15 maj gick vi ner till lekparken en sväng, och precis nedanför vårt hus finns det en liten gräsplätt som nu i vår varit FYLLD med maskrosor (fram tills den klipptes häromdagen, till Majas stora besvikelse) och varje gång vi gått ut så bara MÅSTE Maja plocka lite maskrosor (vilket förövrigt är enda blomnamnet hon kan just nu) och just den här dagen lyckades jag ha med mig kameran så att jag kunde föreviga detta. :-)
image233
Väl nere på lekplatsen lektes det en stund med kusinerna, men Elias började bli trött så jag satte honom i vagnen, men eftersom han vägrade ligga bakåt (vilket han ofta gör när han ska somna i vagnen) så slutade det med att han somnade på min ryggsäck istället. :-D
image234

Här ser ni vår glade lille kille med en av favoriterna, Buzz Lightyear, i handen och en keps på huvudet. Elias tycker att det är väldigt skoj att sätta på saker på huvudet, och just den här gången tog Maja av kepsen och då blev han jättearg! Men när mamma satt på den igen blev han glad igen. :-)
image235

Den 17 maj passade vi Lovis en stund på em/kvällen så att H&R kunde greja i sin lägenhet lite mer ostört. :-) Här kommer en härlig bild på de två bästis-kusinerna :-)
image236

19 maj hade BoSS en stor speldag på kapellet och jag och barnen gick dit efter att Elias sovit middag. Jag fick spelat två spel, det första minns jag inte vad det hette, men det var jätteskoj och såg ut så här:
image237
Sedan spelade jag Colosseum, vilket jag också tyckte var jätteskoj och hemskt gärna spelar igen! (och så var ju allt så snyggt och gubbarna så gulliga också...)
image238

Igår ville Maja bada (vad ovanligt...) så jag började tappa upp vatten till henne, då kommer Elias så klart inspringande i badrummet och ställer sig vid badkarskanten och ropar "da, da, da" (bada, bada, bada) så jag klär av honom med (samtidigt som han försöker klättra i badkaret, halvt avklädd...). Så båda barnen hade en skoj stund i badkaret tillsammans. Elias tyckte det var väldigt skoj att doppa ner ansiktet i vattnet så att han fick skum runt munnen, vilket Maja skrattade åt och utbrast: "Elias ser ut som en tomte!" :-D
image239

Så, det var lite bilder från senaste tiden. Ska ta och ladda upp lite fler pysselalster också så snart jag orkar.

Enjoy!

Maja säger så roliga saker :-)

Måste bara skriva ner en konversation jag hade med Maja i förra veckan. Enligt Niklas är den det roligaste han hört på länge! :-)

Först måste jag bara berätta (vilket är mycket relevant för konversationen) att en av Majas favoritfilmer just nu är "Råttorna i toaletten" aka "Bortspolad" aka "Flushed Away". Har du sett den så blir konversationen nedan MYCKET roligare, om inte, TA OCH SE DEN! Den är faktiskt riktigt skoj!

Förra fredagen skulle jag lämna av barnen hos mormor och morfar en stund medans jag jobbade lite, så jag pratade lite med Maja om det dagen innan. Hon tycker det är jätteskoj att hälsa på M&M och moster och morbröder som bor hemma. Så vi pratade lite om vilka hon skulle träffa och då säger jag att hon får träffa Anna och Annas råttor. Då svarar Maja:
"Mormor kan hjälpa råttorna"
"Vad ska mormor hjälpa råttorna med?" frågar jag då.
"Spola ner dem i toaletten!" svarar Maja då, som om det vore en självklarhet när det gäller råttor.
"Hahahahahaha" svarar jag, för jag tyckte det var jätteroligt! :-D

För er som inte sett filmen ovan och kanske tycker att Majas kommentar kanske låter lite grym mot råttorna måste ta och se fimen så att ni förstår att det inte ALLS är särkilt farligt för råttor att bli nedspolade i toaletten. ;-)

image232

Skapat lite mer :-)

Här kommer lite mer skapat sen sist:

Först några kort...

image221
Detta kort är gjort till veckans CardJacked hos Kort i Fokus. Och det är liftat från en tjej som kallar sig Nilla.

image222
Den första utmaningen som jag var med på hos Kort i Fokus var en teknikutmaning, där man bla inte fick färglägga motivet mm, så då blev det här kortet till. Det fick min bror idag från mina föräldrar på sitt kalas.

image223
Ett beställningskort från mina föräldrar till min svägerska som hon fick idag på sitt och min brors kalas idag. Den söta stämpeln (Penny Black) valde Maja på scrapmässan vi var på för en och en halv månad sedan. :-)

image224
Till veckans skissutmaning hos Kort i Fokus. Detta skickades till lille Shane i Kanada. :-)

image225
Till förra veckans skissutmaning hos Kort i Fokus. Blev rätt nöjd med det här kortet, det blev lite coolt. :-)

image226
Gjort efter förra veckans skiss hos Scrappiz, men det blev inte klart i tid så jag skickade aldrig in det.

Och så lite layouter:

image227
Den här är gjord inspirerad av en annons som du hittar här hos Scraputmaningen. Den var lite skoj att göra. :-)

image228
Till ScrapJacked förra veckan hos Scraputmaningen. Handlar om hur Maja ibland säger att hon är snygg. :-) Den är en lift av en LO av ViktoroNiklas.

image230
Till veckans ScrapJack gjorde jag den här. Tycker det blev jättebra och den gick fort att göra också! :-) Den är en lift av en LO av Sanka.

image231
Idag på scraputmaningen har vi hyllat Norges nationaldag med en utmaning att scrappa i färgerna rött, vitt och blått. Så då gjorde jag den här sidan om Elias kärlek till äpplen. :-)

Det finns lite till på lager också, men det kan jag inte visa än. :-)

Hoppas ni hittar nåt ni gillar!

MÅSTE också säga till alla som är pysselsugna på LÖRDAG 19/5 att titta in på Rallyt! Där kommer det vara en massa utmaningar och tävlingar hela dagen med JÄTTEFINA priser!!! Det kommer bli GÖRSKOJ som man säger här i Göteborg. :-D

När mamma är "borta"...

... dansar Elias på bordet. :-D

Bokstavligt talat!

Elias är inne i värsta klätterperioden just nu och häromdagen kom kan på att han kunde flytta på stolarna, som vi så noga skjutit in vid matbordet, så att han på så sätt kunde klättra upp och leka där...

image218image219

Så numera ser det ut så här när Elias är vaken:
image220

Han är en riktig liten buskille vår lille goding! :-D

Vilken X-men är du?

Den här är jag:
You Are Jean Grey
Although your fate is often unknown, you always seem to survive (even after death).
Your mind is your greatest weapon, literally!

Powers: telepathy and telekinesis, the ability to project thoughts into the mind of others, communication with animals
Which of the X-Men Are You?

En smått kaotisk dag...

... var det igår...

På morgonen kom Vicki och lämnade av Isac som jag hade lovat att passa medans hon jobbade. Det gick ganska bra och han var ganska snäll. Elias däremot var lite avis och mycket mammig, mer och mer ju tröttare han blev. Det slutade med att jag hade två skrikande barn (Maja var lugn däremot) och jag började med att lägga Elias. Sedan försökte jag ge Isac mat, men han ville inte alls först utan bara gnällde. När han väl började suga på flaskan somnade han nästan direkt! :-)

Nu började den enda lugna stunden på dagen.... och som tur var sov båda killarna vääääldigt länge så jag hann duscha och göra andra viktiga saker. :-)

Här är en gullig bild på Isac med den lilla giraffen som han tyckte så mycket om att leka med:
image217

Vid lunch kom Vicki och vi åt tillsammans. Framåt tvåtiden vaknade båda killarna och Elias var supergrinig och gnällig direkt! Ville inte äta ordentligt och var allmänt missnöjd med allting. Då föreslår Katrin att vi går ut och leker en stund. Så jag börjar göra iordning barnen, under tiden som Elias bara skriker och skriker (här börjar jag tappa humöret ganska rejält...), men när vi kommer ut så blir han tyst iallafall. På väg till Posten börjar däremot Maja grina en massa och håller på tills vi kommer in på Villes gata och är på väg till lekplatsen. Väl där är barnen nöjda och glada en bra stund.

image214

Sedan kommer Elias hysteriska anfall... Som ni ser på bilden så invigde Elias sina nya coola stövlar igår och det var de som orsakade anfallet... han ville verkligen inte ha dem på sig, och innan jag förstod var skon klämde (hihi) så var han helt hysterisk!!! När vi fått av stövlarna och galonisarna och han fått sitta och krama mamma och hålla mina händer så lugnade han ner sig lite. Efter lite vatten av Katrin så började han äta på äpplet som Katrin tursamt nog hade med sig (Tusen tack Katrin!!!) och sedan blev han lugn. Han käkade upp hela äpplet, men sen ville han upp igen. Men han VÄGRADE ta på sig stövlarna igen... och jag hade inga andra skor med mig... Men då kommer Katrin till undsättning igen! Hon går och hämtar ett par av Villes gympadojor till Elias och då blir han nöjd och glad igen (trots att de var liiite stora...) och leker på lite till.

image215
Här är Julle som har full kontroll över hink och spade :-)

image216
De tre kusinerna hade sååå skoj tillsammans, och de här hjälmarna (och burken) som de hittade på lekplatsen var ju bara så roliga att leka med. :-)

Sedan när klockan började bli mycket gick vi och handlade. Det gick ganska bra, förutom att Maja och Lovis bara ville köra sina småvagnar tillsammans istället för efter mammorna (som vi ville...) och sen var Maja borta lite, men jag hittade henne och sedan hennes vagn som hon ställt vid den manuella disken (så hon kunde provsmaka osten där). I vagnen hade hon lagt ner en ost :-) vilket jag tyckte var lite gulligt, för jag hade sagt till henne att vi skulle gå och hämta ost, innan hon sprang iväg. När vi skulle gå och betala ville Maja prompt att vi skulle köpa en burk med russin, vilket blev räddningen på vägen hem! :-) Elias var så nöjd och glad där han satt i vagnen med russinburken i knät.

Sedan kom nästa kaos...
Medans mamma plockade upp maten satt barnen i badkaret för att tvätta bort smutsen från lekparken, men när jag kommer in i badrummet igen så är halva golvet täckt med vatten! GAAAAH!!! Jag blir jättearg på Maja (för det har hänt förut en gång och då hade jag sagt till henne ordentligt att så fick man inte göra) och det slutar med att båda barnen får gå upp under vilda protester. Maja får sitta i soffan medan mamma gör välling och nattar Elias. Sedan är det äntligen lugnt igen! *pust*

Det braiga med dagen är dock att Maja gått utan napp HELA dagen och att hon sedan somnar utan napp dessutom (utan att ens fråga efter den). Nu på morgonen har hon frågat efter den men inte fått någon så nu ska det vara slut med nappar!!! :-)
(Sen är det bara problemet med Majas toa-, pott- och trosskräck som vi måste ta itu med...)

Helt slut och utpumpad när kvällen kommer så orkar jag inget annat än att slappa framför tv:n, men så fick jag ju så gosigt sällskap av min älskling också! :-D

Jag är utvald! :-)

I dubbel bemärkelse! :-D

Utvald #1 Idag såg jag att jag blivit utvald bland förra veckans skissbidrag i Swescrap-bloggen! Jag blev Superglad! :-)

Det här är min tolkning av förra veckans skiss:
image205

Utvald #2 Jag var med i DT-tävlingen hos den nyabloggen Kort i Fokus, skickade in i sista minuten och tänkte att jag kan ju alltid chansa... :-P Det skulle vara 3st kort med olika stil och där ett kort inte skulle ha några stämplar.
Och gissa vad!?! JAG KOM MED!!! :-D Gissa hur glad jag blev!

Här är korten jag hade med i tävlingen:
image208image209image210

Sen kommer här lite annat jag gjort:

image211
Den här är gjord till en färgutmaning hos Scraputmaningen där man skulle använda sig av färgerna vit, ljusblå och orange. Fotot har Maja tagit. :-)

image212
Den här är gjord till senaste omgången av ScrapliftCupen hos Papirgleder.no och är en lift av en LO av Rita Elton. Kriterierna den här gången var att man skulle ha med tyg av något slag samt färgen blå.

image213
Skapad inspirerad av en GB-annons i en utmaning hos Scraputmaningen.

Sen kommer här två "gamla" sidor som jag gjorde till Elsie-veckan vi hade hos Scraputmaningen, och som jag tror att jag inte visat förut. Den övre är en lift av en Elsie-LO och den undre är efter en Elsie-skiss samt väldigt inspirerad av hennes kärlek för filt, häftklamrar och handgjorda titlar. :-)
image206image207

Hoppas ni hittar nåt ni gillar! :-)
Lämna gärna en kommentar!

jag glönder..

...(majaspråk för "jag glömde") ju att lägga upp LOn jag gjorde till skisstävlingen på Cybercropen hos Scrappiz i helgen:

image204
Den handlar om hur snabbt Maja lärde sig hur man gör med pommesen. :-)
Känner mig riktigt nöjd med den faktiskt. :-)

Ajajajaj...

... nog för att det är gott med kebabpizza, men jag tror inte det var värt den hemska magknipen som kom sen... och jag som hade så stora pysselplaner ikväll när maken är borta och spelar spel. :-P Men efter några turer till toan känns det nu lite bättre, så något pyssel ska det nog bli, det är jag värd efter allt slit med deklarationen och annat nyttigt jag gjort idag. :-)

Här kommer lite alster jag gjort på sistone:

image197
Det här är den sista jag har att visa från OrustTräffen. Den kammade hem första pris i Minneskattens skisstävling. :-) Det är andra sidan till "kmd 06" som jag visat tidigare.

image198
Det här är till veckans ScrapJack hos Scraputmaningen. Det är foton från ett av våra många besök hos Daniel på sjukhuset efter olyckan.

image199
Denna är till förra veckans ScrapJack av en härligt kreativ LO av Hattifnatt. :-)

image200
Den här är gjord till Scraputmaningen efter en härlig skiss av Peterlina. Den handlar om när vi var på Samuels kalas förra året och Ville var väldigt intresserad av Elias. När jag skulle lyfta upp honom för att byta blöja så utbrister Ville: "Neeej! MIN Elias!!!" :-)

image201
Den här illustrerar hur Maja förra sommaren alltid ville leka på balkongen så snart det var fint väder! Ibland ville hon inte ens gå till lekplatsen utan hellre vara hemma på balkongen. :-)
Den är gjord till utmaningen hos Scraputmaningen att använda foton på folk bakifrån.

image202
Elias första smakportion bestod av katrinplommonpuré och det berodde på att han alltid blev så hård i magen av mjölkersättningen han drack. Den är gjord efter (min) annonsinspiration hos Scraputmaningen.

image203
Älskar Elias underbart blåa ögon! *love* Det här underbara fotot har hans morbror Daniel tagit, jag tror det är från Elias 1-årskalas. Den är skapat inspirerad av en härlig skiss av Jenny hos Scraputmaningen.

Oj, det blev visst några stycken... :-) Har också gjort några snygga kort som jag tyvärr inte kan visa än. ;-)
Hoppas ni hittar något ni gillar! Lämna gärna en kommentar.


RSS 2.0