MajaroniStamps

Här kommer ett litet smakprov på vad man kan göra med de nya stämplarna hos KickisPyssel.

Jag har dekorerat en stor tändsticksask och har använt "Majaroni" och "Hjärta2" som är färglagda med ProMarkers och lite Brilliancedyna på några ställen för lite pärlemoglitter. Förutom stämplarna så finns det rutiga bandet och Fluid Chalk "Dark Brown" också i webshopen.

image569

Pepparkakshus

Det byggde vi i tisdags kväll, jag och Maja. Insåg under ihopsättandet av de inhandlade husbitarna att trots att jag är väldigt pysslig så är pepparkakshus inte riktigt min grej... efter ett antal brännsår och utrop av smärta och frustration så fick jag ihop ett ganska snett och vinnt pepparkakshus (med sprickor både på främre och bakre väggen...) *suck*

Att dekorera var desto roligare, Maja njöt i fulla drag och åt inte alls så många NonStops som jag trodde. :-)
image568

Och så här blev resultatet:
image567

Nästa morgon stod huset kvar på matbordet och när Elias såg det, men inte fick äta det, så blev han JÄTTEARG! :D Men nu står det uppe på byrån istället.

Världspremiär!

Nu är det dags för smygöppnandet av webshopen igen och det görs med en VÄRLDSPREMIÄR!
Nu har du möjlighet att förhandsbeställa dina egna exemplar av det helt nya märket "Majaroni Stamps"! De är helt nya och unika i sitt slag, titta in under "Majaroni Stamps" i menyn i webshopen och se själv vilka underbara stämplar det är!

Stämplarna kommer att göras i en begränsad upplaga för att möta antalet förbeställningar. Tyvärr kan vi inte göra stämplarna om vi inte får in nog med förbeställningar, men vi tror att ni är många som kommer att uppskatta stämplarna. Vi ser fram emot att få skicka ut många stämplar till alla er som vill ha dessa unika stämplar till ett förmånligt pris.

Beställ nu om du vill vara säker på att få dem innan jul! Info finns under "Majaroni Stamps" i webshopen.

Inspirationsalster kommer att komma upp snart i bloggen! http://kickispyssel.blogspot.com/

Nya DT-kort till Kortmakaren

image563
Älskar den här stämpeln, den är sååå söt! :-)
Snöflingorna är mina egna, de är i plast och dem är jag alldeles kär i också, tror de är från American Crafts.
image564
Här har jag maskat in småWilmorna bakom stora Wilma. Visst ser det gulligt ut! :-)
Snöflingan (ja jag älskar snöflingor!) är stansad i laminat och sedan har jag glitterlim på.
image565
Det här kortet ser mycket bättre ut i verkligheten, men jag är ändå inte toppennöjd med det.
image566
På det här har jag använt EP "galasvart" från KM istället för papper i en av "rutorna", det är så snyggt det embossingpulvret! Wilma har även fått lite på sin klänning, men det syns inte så bra i scanningen.

Det första och sista är båda efter samma skiss av Lina. Vi fick i utmaning av Kortmakaren att göra två kort efter skissen, ett med kalla och ett med varma färger.

Lotten är dragen!

Elias hjälpte mig (lite motvilligt) att dra lotten. Han kutade iväg så snart han tagit en lapp ur bunken så jag fick jaga honom lite innan jag fick tag på vinnaren :D
image561
Och vinnaren blev den som skrivit den här kommentaren:
image562
Så, Maria, om du mailar mig din hemadress till kristina.mardby [snabela] gmail.com så skickar jag din vinst så snart jag har möjlighet! Grattis! :D

Tusen tack för alla fina kommentarer jag har fått! Jag har suttit och lett med hela ansiktet när jag läst dem! *kram*
Kul att se vilka som brukar titta in här! Några av er visste jag ju sen tidigare, men kul att få se några "nya" ansikten också!

Lite jag skapat

Till gårdagens skiss (av Fia) hos Scraputmaningen.
image559
Ett kort inspirerat av en ICA-annons, också för Scraputmaningen
image560
Det här kortet fick Niklas när han fyllde 30 i torsdags. Grattis Älskling!!! :D

Har skapat lite mer, så det kommer mer framöver. :-)

Äntligen färdig!

I förrgår blev så äntligen Sagas present färdig! Så jag var förbi och lämnade den igår på väg till stan (ja, jag kom iväg till In-Ex bla!).

Så här blev den:
image558
Det är samma mönster som den blå kaninen jag gjorde till Hampus men med öronen från apan jag gjort till Maja tidigare. Jag har blivit mycket inspirerad av den här tjejen som gör så underbara saker!

Var in på Panduro en sväng igår också och passade på att köpa lite mera vadd och ögon så jag kan virka fler figurer! :D

Hoppas du gillar den Saga! :D

Hampus skrattar och ler :D

Världens sötaste kille blir ännu sötare när han ler mot oss! :D
Och då brukar man även få se hans smilgrop(ar?) vilket mamma ääälskar!

Här har ni lite bilder att njuta av (klicka på dem för att få dem större):

PS Farmor, känner du igen de blåa sparkbyxorna på sista bilden? ;-)

Jag är KÄÄÄR! :-P

Jag ÄLSKAR mörk choklad! Äter mycket hellre det än vanlig mjölkchoklad! (vilket verkar ha smittat av sig på barnen också...)
Igår när jag var och handlade så tänkte jag passa på att testa den här nyheten:
image553
Egentligen var jag ute efter den med enbart chokladmousse i, men den var slut så jag beslutade mig för att testa den här. Och MUMS vad najs den var! Gillar ju körsbär också och den där lite hotta känslan som kommer av chilin efter en liten stund är som pricken över i! Najsnajs! :-P
Får mig att tänka på chilitryfflarna jag gjorde till min storebror förra julen... mmm... kanske ska göra såna i år igen (fast med lite mindre chili den här gången...) :-D

WOW! :D

Idag när jag kollade in räknaren på bloggen så upptäckte jag att den passerat den magiska (och helt otroliga) siffran 10 000 besökare sen jag skaffade räknaren!!! WOW!!! Tänk att så många tittar in min blogg ändå!

Som ett litet tack till alla trogna bloggbesökare så tänkte jag göra en liten utlottning!
Alla som kommenterar det här inlägget tom lördag 24/11 kl 24.00 får en lott vardera per person och sedan ska jag försöka hinna med att dra en vinnare på söndag som vinner ett handgjort kort från mig samt en liten present! :D

Ska bli skoj att se vilka som brukar tittar in här! :D

Kram Kicki

Amerikanska pannkakor

På allmän begäran kommer här det receptet jag brukar använda när jag gör amerikanska pannkakor. Det är taget ur boken "Mat för barn & deras föräldrar" av Latifa Lindberg.

Om det är bara jag och två barn som äter brukar en sats räcka ganska precis, är vi fler gör jag alltid dubbel sats.

Amerikanska pannkakor


Blir ca 15st à 1/2dl. Tillagningstid ca 30min

3 dl vetemjöl
2-3 krm salt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
3 dl filmjölk eller vaniljyoghurt
1 msk flytande margarin eller rapsolja
1 ägg
2-3 msk margarin till stekning

Mät upp mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke. Rör ner fil eller yoghurt, matfett och ägg. Smeten ska vara ganska tjock.
Låt lite margarin bli ljusbrunt i en stekpanna. Grädda tjocka pannkakor. 1-2 msk smet per styck, långsamt på medelstark värme. Vänd dem när de jäst upp.
Servera genast med lönnsirap. (eller sylt...)

När jag gör dubbelsats brukar jag ta 3 ägg istället för två, tycker de blir lite fluffigare då. Jag brukar ha vaniljyoghurt i mina, det blir mumsigt. Idag tog jag fil, men då la jag i lite vaniljsocker också. Men jag föredrar nog yoghurt i tror jag.

Så här gott blir resultatet: :P



Jag älskar att ha lönnsirap på... :P

Passa på alla pyssel-shopping-sugna!

Idag har Kortmakaren 20% på ALLT i butiken i Floda och 15% på ALLT i webshopen! Så passa på att handla lite! :D

Har du sett förresten att Kortmakaren har skaffat en blogg? Där kommer du bla hitta inspiration från oss i Design Teamet och annat skoj! Titta in vettja! De lottar även ut 10 priser bland de som kommenterar den här veckan!

image549

Har skapat lite grann iallafall

Den här har jag gjort till Scraputmaningens Utmaningsresa. Bokstavsstämplarna är clearstamps och de har jag fått sponsrat av Poppes. Jag tog hela arket och stämplade med som bakgrund.
image546

Det här kortet fick min far på Fars Dag. Hade lite kort om tid på lördagen så jag gjorde två kort med samma upplägg, fast olika färger. Det andra fick min svärfar, men jag glömde att scanna det innan han fick det på lördagen redan.
image547

Det här kortet fick Saga på kalaset i lördags, det är gjort efter förra veckans skiss hos Kort i Fokus. Presenten är nästan klar nu, tog lite längre tid eftersom jag åkte på magjuka, men bild kommer på den också så snart födelsedagsbarnet har fått den! :-)
image548

Barnen växer så fort!

Tänk vad tiden går!

Maja har nu enbart blöja på natten (och den är också ofta torr på morgonen) och det har inte alls varit så många missöden som jag befarat. Hon är väldigt duktig på att gå på toa! :D Min stora tjej!

Elias växer så det står i också, han har snart vuxit ikapp storasyster *hihi*
Så här glad var han i lördags när farbror Rickard busade med honom:
image542

Hampus växer så det knakar också! Ska till BVC på fredag och det ska bli spännande att se hur mycket han vuxit sen sist! :D Och 6 veckor blev han i söndags! :D (lite suddig bild, men jag tycker det är så svårt att ta kort på mig själv typ)
image544
Han har börjat le mot oss för ett tag sedan och man smälter verkligen varje gång han ler med hela ansiktet! Men det är lite svårt att fånga på bild, så här nära har jag bara lyckats komma:
image545

Första snön och andra braiga saker!

Idag kom den först snön här hos oss! Inte mycket, men ändå! :D
Så här såg det ut från vår balkong:
image540

Nu börjar vi också bli normala efter magsjukan, men jag är fortfarande lite matt. Verkar som om det var något vi fick på inflyttningsfesten/kalaset i lördags för fler som var där har också insjuknat ungefär samtidigt.
Här har vi det glada födelsedagsbarnet, Grattis på födelsedagen idag Saga! :D
image541
Och tack Katrin och Samuel för det trevliga kalaset! :D

En annan skojsig sak är att vi idag fått erbjudande om en mycket större lägenhet!!! JIPPI YAY!!!
Vi ska på visning på torsdag och om allt är bra så tar vi den, den skulle vara perfekt för oss! och det blir inte särskilt långt att flytta heller, vi ser liksom huset från vårat hus. :D

Magsjuka is in tha house...

vaknade flera gånger inatt med turer till porslinsguden... är helt slut och har ont i hela kroppen... :( hatar magsjuka... Magen känns lite bättre nu efter lite Proviva och lite vitt bröd, men jag orkar inte så mycket, så jag kanske blir lite mer frånvarande än vanligt...

Suck, vilken dag...

... orkar inte skriva mycket mer... är helt slut och bara vill ha en stund för mig själv! snart skriker jag!
... maja vägrar att lägga sig för andra kvällen i rad, igår bara stortjöt hon för att hon inte ville sova och resultatet av det fick jag skörda idag... *suck*
... och hampus vill inte heller somna... *suck igen*
JAG VILL JU LEKA MED MINA NYA HÄNGLAR JU!!!! (eller något annat i pysselväg...)

Lite att visa

image536
Den här har jag gjort som inspiration till veckans utmaning i Utmaningsresan hos Scraputmaningen. Tagsen bakom rubriken har jag stansat med en tagstans som jag fått sponsrad av Paper etc.

Och den här är gjord till skissen vi hade hos SU i lördags. Första gången jag använder mig av en overlay och första gången jag stämplar med bubbelplast och akrylfärger. Skissen kan man hitta i min skissblogg som "12x12skiss #41". Som ni ser har jag vridit på den och gjort om den till en A4 istället. :-)
image537

Sen så kom jag på att jag inte har visat korten som jag gjorde till min mammas 55-årskalas. Det första fick hon från oss och det andra beställde min pappa.
image538image539

det här gör vi idag...

image534
Pottränar!
Igår när vi var hos K&S så börjades det. Jag "dumpade" M&E där medans jag slängde ihop muffinssmeten och när jag kom ner så sprang Maja omkring i Villes "trosor" och kissade på pottan varje gång "pottklockan" ringde! Det var nog det som behövdes, att någon annan än mamma och pappa sa till Maja att "så här gör vi". Så idag har vi fortsatt, i morse under vilda protester, men nu går det ganska bra. Bara en olycka än, och Maja sitter gärna kvar länge på pottan, kanske som en liten trygghet istället för blöjan...
Hoppas att det fortsätter så här!

Och så här söndagsfin kan man vara när man är 5 veckor gammal:
image535

Har skapat lite

YAY! Äntligen har jag fått lite tid att skapa! Det känns så skönt att sitta vid mitt pysselbord och bara skapa!

Igår när jag läste i min bok (Steven Saylor´s "Romarblod") insåg jag att jag nog behövde ett bokmärke. Då erbjöds sig min syster att rita något åt mig. Hon ritade med vattenfast svart penna så att jag kunde färglägga motivet sedan. Så efter mina direktioner så blev resultatet så här:
image533
Visst är det underbart!!! :D Motivet är färglagt med distresser och sedan pysslade jag ihop ett bokmärke. De härliga svarta garnerna kommer från GarnGlads "Bus eller Godis"-paket, älskar de garnerna! Dammade även av min wellpappspress som jag inte använt på evigheter!

Nu till en liten fråga till er kära blogläsare. Om denna pirat fanns som en stämpel, skulle ni vilja köpa en sådan (eller andra motiv i samma stil)? :-)

Jag har även gjort 2 LOs men dem kan jag inte visa riktigt än, de är till Scraputmaningen.

Kram kram!

Najsigt! :D

Igår kom äntligen min telefon! JIPPI!
"Den är choklad" som Maja säger. Hon brukar säga choklad istället för brun, och det låter mycket trevligare tycker jag. ;-P

Har lekt lite med den men det finns fortfarande endel kvar att lära. Den har en 3,2 Megapixel Cyber Shot-kamera, 4 x digital zoom, Autofocus och man kan redigera bilderna direkt i mobilen om man vill. Väldans najs säger jag bara. :-D Det var bla därför jag ville ha den, så att jag alltid har en rätt ok kamera med mig när jag är ute.
Och så är den väldigt fin också... *klappar lite på den*

-------

Min lillasyster kom hit i förrgår, hon har ju lov nu, och ska stanna till slutet av veckan. Skönt med lite avlastning med barnen känner jag. Och barnen (speciellt Maja) tycker det är väldigt skoj när hon är här också. Jag tycker det är skönt med lite sällskap också, Niklas har väldigt mycket på schemat den här veckan så jag kommer inte ha sett särskilt mycket av honom förrns på söndag då han faktiskt är med mig hela dagen! :-)

Igår var även mamma här för att jag skulle hjälpa henne att göra slingor. Det var väldigt skoj att träffas igen mamma! Du får komma hit igen snart och stanna lite längre! :-)

Nu ska jag försöka få färdigt en LO som legat i säkert en vecka utan att bli klar...

Hampus 1 månad!

Tänk vad tiden flyger! I tisdags blev Hampus hela 1 månad gammal! Stora killen! :D

Här kommer lite färska bilder på den lilla godingen:
image532
Här är han 1 månad och 1 dag gammal i pappas knä. Datorn är väldigt spännande att titta på. :-)
image531
image530
De här bilderna är tagna nu på morgonen när Maja ville hålla "henne" som hon säger. Hon har lite svårt med "hon" och "han" och säger nästan konstant fel, fast jag försöker lära henne! :-)

RSS 2.0