Underbart väder!

Vilket underbart väder vi välsignats med här i Göteborg! Igår var vi och lekte på gården med de andra kusinerna i ghettot och medföljande föräldrar njöt i solen!

image783image784image785


En av Elias favoriter är Toy Story, och då främst Buzz och Woody, och han älskar sina dockor som han fick i present och juklapp förra året! Mamma kom ju på att vi också hade Rex hemma (den köpte jag på klassresan i 3:an på gymnasiet -96) och den har också fått ingå i "gänget" tillsammans med Majas "chokladhäst" som får vara BullsEye. Idag när han tittade på Toy Story 2 såg han så söt ut så mamma var bara tvungen att fota. :D
image786
E pratar mer och mer och säger några ord tydligare än förut. Tex så har han börjat säga Buzz (eller det låter mer som Bajs...) istället för bara "Ba". De andra heter "oody" (Woody) och "Hähä" (hästen). Idag fick även vovven vara med. :-) E tycker mycket om att rada upp saker eller stapla dem, därav högen med djur/gubbar bredvid honom. *hihi* Min lilla (stora) sötis!

Här är min andra söta lilla kille som bara blir bättre och bättre på att sitta själv!
image787
Man kan också skymta de två små tänderna där nere. :D
Han har också börjat gunga på alla fyra när han är på golvet, men han har inte kommit på än hur han ska göra sen för att krypa. Men man kan verkligen se att han har utvecklats på sistone i sina krypförsök! Han kan inte ligga stilla den killen nu, han ålar och har sig hela tiden! :D

Jag blir så glad!!!

Den 15 april så fick man veta vilka 10 bidrag i SkisseCupens omgång 3 som kommit vidare till röstning, och jag kom med IGEN! Tror inte jag blir en av de två som går vidare till final, men känns väldigt hedrande att ha kommit bland top10 två gånger!!! *skuttar av lycka*

Kortet som gick vidare var detta:
image777
Det är också inspirerat av bonusutmaningen hos Uniquelyme.

De andra bidragen jag hade med var dessa:
image778
(PS mamma, känner du igen dina gamla örhängen? *hihi*)
image779
Lo:n var också med hos Scraputmaningen där vi hade en utmaning att använda virkade blommor. Jag testade på att virka dessa och det var jätteskoj och gick rätt fort. Mönstret jag använde hittar man här. Fast jag virkade bara den "innersta" blomman så att säga.

Här kommer några till som visats hos Scraputmaningen:
image780image781

Upptäckte också att jag kommit med i gallerivalet på Scrappiz idag *jippi* med den här som jag gjorde för länge sedan (06-09):
image782

Har ett projekt på G som ska få färdas österut när det är färdigt... *blink blink* :D
Ock så har jag lite annat som jag inte kan visa än. :)

Igår hade jag väldigt trevligt pysselsällskap här under dagen, det får vi göra om snart tjejer! :D *kram* Glömde ju såklart fota medans alla var kvar, kom ju på det när det bara var Cajsa kvar... next time! :-)

Jag vann!!! :D

Minns ni att jag var med i Cybercropen hos Scrappiz härom veckan?
Idag presenterades alla vinnarna, och jag lyckades vinna med ett av mina alster, nämligen den här:

image774

Jippiiii säger jag bara!!! :D
Jag blev så väldans nöjd med den här också!
Jag vann ett presentkort hos Scrapbookbutiken, så här ska det shoppas! :D

Här kommer också ett kort som jag gjorde igårkväll, lite annorlunda kort för att vara mig:
image775

Här kommer en LO också som jag har gjort till en av utmaningarna hos Uniquelyme:
image776

Lilla godingen

Han växer så det knakar lilla Hampus!
6 månader gammal och mamma får byta klädstorlek åt honom i lådorna. Nu har han strl 74 i kläder. Och apropå kläder så är en favorit just nu att tugga på dem, gärna tröjärmar eller som här strumporna:
image771
(den är manipulerad i PS)
Det är knappt någon idé att sätta på Hampus strumpor nu för tiden, för de åker bara av och in i munnen istället...
Och häromdagen hittade jag honom utan byxor i sängen också...

I måndags var det 6-månaderskoll och läkarbesök på BVC för Hampus och så här blev måtten:
Vikt: 7880g (+435g)
Längd: 68,5cm (+1,5cm)
Huvudmått: 42,8cm (+0,3cm)
Han växer som han ska och utvecklas hela tiden. Han har blivit riktigt duktig på att sitta själv och ligger han på mage på golvet så försöker han komma på hur man ska krypa. :D Äter välling gör han nu också och slukar en hel flaska utan problem! Stora killen!

Doktorn var också väldigt imponerad av att Elias kunde räkna till fyra och har räknekoll trots att han bara är 2,5år gammal! :D Elias tycker också att det är väldigt skoj med bokstäver och hittade härom dan ett av paketen som jag köpte på In-Ex sist...
image772image773

Ett till kort med bakgrunderna

Här kommer ett till kort som jag skapat med mina bakgrunder. Det har inte fått någon text, men kanske får det när jag kommer på vem som ska få det. :-)

image770
På den här bakgrunden knögglade jag ihop pappret och slätade ut det igen innan jag började färga in det. Har också dragit med edge scrapern runt kanterna efteråt.
Även här är det MCP jag målat flickan med. Kvistarna är stämplade med StazOn och har sedan fått ett lager med mitt nya svarta glitterlim (är så glad jag köpte det på mässan!) :D

Har ju virkat lite också

Den här filuren överlämnade jag till Kortmakaren på mässan i Gbg. Hjärtat bakom blomman och rosetten har jag stansat i filt med min QK.
image768

Den här pandan gjorde jag till Maja, hon kan inte få nog den tjejen, tjatar jämt att jag ska virka djur till henne... :-)
Ävan dödskallen på denna är stansad i filt med QK.
image769

Hade så skoj igår kväll!

När alla barn väl hade somnat hade jag väldans skoj i min pysselhörna!
Jag plockade fram endel av mina vattenlösliga stämpeldynor (både gamla och nya), min Mini-mister (liten sprayflaska) som jag köpte på mässan och lite vita pappersbitar. Jag tog färger som passade bra ihop och drog mot pappret, sprayade på med vatten och gnuggade lite i omgångar. Resultatet blev jätteläckra bakgrunder som det skall skapas kort av! :D
Inspirationen fick jag under mässan när jag såg en massa härliga demonstrationer.

Ett kort hann bli färdigt och jag blev väldigt nöjd med det, om jag får säga det själv! :D
image760
Flickan "Fairy" från Majaroni Stamps (som kommer från KickisPyssel) har jag färglagt med MCP-teknik och klippt ut och limmat fast över bakgrunden som jag gjorde med mina vattenlösliga dynor. Kvistarna är en stämpel som jag fyndat på Panduro-rea och den har jag stämplat 2ggr och embossat med chokladbrunt pulver. Texten tror jag är från Forma Hantverk, men jag är inte säker. Blinget fyndade jag på Åhlens för 15kr/ark och det kommer från Kärnan (detta är bara en liten del av det som fanns på arket).

Här kommer lite mer jag skapat på sistone:

image761

image764image765image766image767

Några kort för Kortmakaren

Här kommer några kort jag skapat med material från mitt senaste DT-paket. Alla motiv är färglagda med Promarkers.

image756
Den söta katten är från ett set med clearstamps av märket Penny Black
image757
Även igelkottarna kommer från samma set.
image758
Den här filuren är så söt tycker jag!
Alla texter kommer från ett set med blandade omonterade texter som man kan köpa hos Kortmakaren.

Höll ju på att glömma det här också som jag lämnade hos Kortmakaren på mässan:
image759
Också här är det PB-clearstamp men detta motiv är färglagt med akvarellkritor.

Du är så trevlig Monnah!

Läste igårkväll, efter att allt lugnat ner sig, att Monica aka Monnah skulle dema för Metalimo på In-Ex här i Göteborg. Jätteskoj tänkte jag, men just då mådde jag pyton så jag visste inte om jag skulle orka. Men i förmiddags kände jag mig mycket piggare så jag och Hampus tog spårvagnen in till stan efter att jag lagt Elias för att sova middag.

Det var första gången jag träffar henne på riktigt, men vi känner varandra lite via nätet. Och jag måste säga att du var minst lika trevlig som jag trodde du skulle vara Monnah! :D Det var jätteskoj att få träffas och jag hoppas det blir fler gånger!!!

Den lilla utflykten hade sitt pris dock, var helt slut av förkylningen och hade huvudvärk igen när jag kom hem! (Och så blev resan lite dyr också... *harkel, harkel*)

Här kommer några foton, ber om ursäkt för den dåliga kvaliten men min mobil tar inte så bra inomhusbilder tyvärr.
image754
(Och ni får ursäkta mitt utseende, här börjar jag bli lite trött av förkylningen igen...)
image755

Och tack Monnah för de snälla orden du sa om mig! Jag blev jätteglad! *rodnar*

Blodbad igår...

... well... inte riktigt, men det kändes så en stund!

Ca 18.30 1/4 2008
Precis när jag står i köket och ska göra mat till Hampus som ligger och gnäller på mattan så hör jag en duns och ett vrål från Elias ute i hallen! När jag kommer ut till honom så ser jag att han fått två jack precis under vänster mungipa och har munnen full med blod! Det bara rinner och rinner och jag rusar in till toaletten med honom och försöker skölja honom under vilda protester.
Jag blir lite panikslagen och försöker frenetiskt få tag på Niklas som såklart inte är hemma utan och tränar och hör inte telefonen. Så jag ringer Katrin istället, som bor ett stenkast bort, och som tur är kan hon komma över en stund. När hon kommer så får Hampus äntligen sin mat och Elias vill inte att jag går en cm utan måste sitta i fåtöljen och hålla om honom medans han gnäller och ojar sig. *stackarn!* När hampus fått mat ringer K till sjukvårdsupplysningen för att få lite råd om hur vi ska göra och de tyckte att vi skulle avvakta och se om vi kunde få det att sluta blöda. Så det gör vi.
Strax efter att jag ringde K så ringde jag även mina päron och de sätter sig i bilen och kommer fram strax efter att vi pratat med SVU och då har Elias lugnat ner sig lite. K går och Elias bli såklart jätteglad över att mormor och morfar kommit och leker som sitt gamla jag igen! De stannar tills N kommer hem och då är jag helt slut och har fått huvudvärk, plus att jag dessutom var jätteförkyld, så det var skönt att de kunde komma en stund! Kan ju säga att det var lite känslomässigt påfrestande ett tag!

Idag verkar det som om det läkt ihop ganska fint under natten och E verkar inte så ha ont av det idag så det känns väldigt skönt! Några tänder verkar ha fått sig en liten smäll så jag ska ta och prata med tandläkaren imorgon.

Här kommer några bilder, så om du inte tycker om att se blod och sår så får du titta bort... (gör dem små och klickbara för att minska obehaget)


RSS 2.0