Dagens BVC-rapport för Elias

Idag var jag på BVC med Elias. Här är hans nya mått:

2 3/4 månad
5995g
59,5cm lång
39,7cm runt huvudet

Han fick även sin första spruta idag vilket tvärr resulterade i lite feber nu ikväll.

jag vill ha...

...är majas vanligaste ihopsatta ord. hennes första flerordsmening var "ja vill ha nen(den)".

Ikväll när vi gjorde middag så fick hon smaka en bit av falukorven, vilket hon tyckte var smaskens, så det enda hon sa en lång stund var "ja vill ha meja(mera)" om och om igen tills mamma höll på att gå upp i limningen... ;-D

Elias har också börjat försöka kommunicera mera. istället för sina små suckande ljud, har han börjat jollra mera, och "pratar" tillbaka när man pratar med honom.

Svar på tal... och mammas lilla gottegris

Idag när jag frågade Maja om hon var hungrig visade hon för första gången vad jag kan minnas att hon verkligen förstod vad jag frågade genom att ställa motfrågan/påståendet: "Mat?!"

------

Vi var ute och handlade en sväng idag och jag köpte bla en mörk chokladkaka (50%) som Maja fick smaka på på vägen hem. Senare under eftermiddagen medan jag var upptagen med Elias hörde jag henne prassla med något som lät misstänkt likt chokladomslaget... Så fort jag kan går jag och tittar vad hon gör och hittar henne sittandes i soffan med resten av chokladkakan i händerna och äter direkt från kakan. :-P


Maja som "Mannen"

Maja som

Med lite hjälp med påklädningen så klädde maja ut sig idag. Hon valde alla delar i utstyrseln själv.

Det hon har på sig är:
Batman-mantel, Yakari (liten indianpojke)-höftskynke, turtles-huva och snövit-diadem. Så nu är hon "Mannen" (vilket på majas språk betyder typ superhjälte då alla typ batman, superman, spiderman och såna heter så enligt maja). Hon gick oxå omkring och lät med "woooschiga" ljud och rörde på armarna som om hon flög.

Visst e hon snygg!


Majas nya ord förra veckan

Förra veckans nya ord för Maja var bla "tomte" och "klocka". Hon sa även "sju" när hon pekade på en 7a.
Hon har även börjat säga ord tydligare som tex "mat" isf "bat" och "macka" istället för "backa".

Det allra vanligaste ordet just nu är "nej"...

Typiskt Maja-spex

Typiskt Maja-spex

Maja är en sån grimas-tjej och älskar att vara med på kort. :-D
Även detta kort har Daniel tagit (11/12).


Elias päser i soffan

Elias päser i soffan

Daniel har även tagit denna bild.
Den togs förra söndagen (11/12) på mitt och Majas kalas.


Jättefin bild på Maja

Jättefin bild på Maja

Den här fina bilden har min lillebror Daniel tagit på Maja härom veckan.


Tung vecka framför mig...

suck... jag är superglad att niklas har fått ett jobb, annars skulle vi inte klara oss, men samtidigt känns det lite tungt just nu... han har ju ett säljjobb, och förra veckan fick han veta att alla måste jobba över denna veckan för att kontoret sålt så dåligt denna månade... suck... så jag får knappt se min man innan jul... tur att han är ledig från fredag till 2 januari iallafall, så jag får umgås lite med honom igen. :D jag älskar honom så mycket!

så här står man, ganska nybliven tvåbarnsmor, med dotter i trotsålder och MASSOR att göra inför jul! Tungt känns det ibland... hur ska jag hinna och orka allt... det kanske blir bättre om jag skriver en lista på allt som behöver göras, så att jag kan kryssa av allteftersom, det brukar kännas bättre...

och så var jag på efterkontroll förra veckan, allt såg jättebra ut, men så berättade jag för min BM att jag ofta känner mig yr och svimfärdig. vi kom fram till att jag inte äter ordentligt, hoppar ofta över tex lunch, för att jag inte orkar/hinner med och att jag stressar för mycket... måste sköta om mig själv!!! på tal om det så måste jag nog ta och göra mig lite lunch nu medan barnen sover... (men det är ju så mycket man vill göra medan de sover!!!)

Hela familjen samlad 051227

Här är en fin familjebild som vi tog i samband med Elias välsignelse (och Niklas kalas). Synd bara att det var svårt att få barnen att se normala ut... :-D
Hela familjen samlad 051227


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


Då har man blivit bloggare då... Tänkte att eftersom jag är såååå dålig på att skriva dagbok och hålla kontakten med folk, men sitter vid datorn varje dag, så kunde jag ju slå några flugor i en smäll.

Mest är det nog för min egen skull, men tänkte försöka uppdatera med lite information om barnen med jämna mellanrum och det kanske kan vara skoj och intressant för nära och kära.


RSS 2.0