Imorgon är det dags!

Då drar jag iväg på OrustScrap!!! :-D
MEN jag har sån packångest idag! Har sååå svårt att packa när jag ska iväg på träff... tänk om man behöver nåt av det man lämnar hemma.... Vill ju ha med mig så lite som möjligt, men det är såååå svårt!!!
Tur jag har hattifnattens packlista till hjälp iallafall så jag inte glömmer nåt viktigt, listor är bra!
Nån som har några bra förslag till mig hur jag ska lyckas lämna mer hemma? Är så seg i huvet idag med, blev lite sent igår... och Elias vaknade tidigt imorse...

Får återgå till allt som behöver göras nu inför imorgon... *suck*

Kan visa den här iallafall som jag gjorde igårkväll till Scraputmaningens utmaning idag i bloggen, att använda brunt, beige och valfri accentfärg, jag valde röd. :-)

image314

Hoppas jag får se några av er imorgon! Kom gärna fram och hälsa, jag har så dåligt personminne! :-D

Loaded

Det kan man verkligen säga att skissbloggen är nu... :-D
Har laddat upp en MASSA nya skisser nu, så är du sugen på lite nya skisser kolla in på skissbloggen!

Nu ska jag hoppa i säng strax, känner att ögonen inte vill vara så vakna längre... :-)

Gonatt på er alla!
Kram Kicki

Segt vare här!

Altså hjälp vad segt det kan vara dååå! Var iväg med barnen i förmiddags så de fick leka av sig lite med lite andra barn. De hade jätteskoj, men jag blev rätt mör av promenaden fram och tillbaka...

Var iväg en sväng igår eftermiddag också. Min bemanningsanvarige på jobbet ville träffas och fika och lämna min sommarpresent, så jag och Maja gick ner till torget igår eftermiddag, medans Anna passade Elias, och blev bjudna på fika hos David Bagare. Maja var lite blyg först för hon har aldrig träffat min BA men när hon frågade Maja om hon ville följa med och välja fika medans jag satt kvar så följde hon glatt med. :-)
Maja valde en slät bulle med pärlsocker på till sig själv och till mig valde hon ett wienerbröd med skivade jordgubbar på! MUMS vad gott det var, tyckte det var jättegulligt av Maja att välja det till mig! :-)
Fick min sommarpresent av jobbet också; en stor kylväska, en termoskanna och ett boccia-set. :-) Jag hade också gjort ett kort till min BA som var mycket uppskattat och jag blev jätteglad för allt beröm jag fick av henne! :-D

Här kommer kortet:
image309
Edit: den här är gjord efter kortskiss #21 i skissbloggen.

Sedan uträttade vi några ärenden till och när jag kom hem var jag helt slut... blir sååå mör i bäckenet när jag har varit ute och gått sådär... *suck* ...ska bli skönt när det är över...

Här kommer några grejer till som jag gjort på sistone:

image310
Det här har jag gjort efter veckans kortskiss hos Scrappiz. Är inte jättenöjd, men hade skoj när jag gjorde kortet iallafall och maken blev glad när han fick det. :-)

image311
Det här är gjort efter dagens kortskiss hos Kort i Fokus. Gillar att det blev så färglatt och klatschigt! :-)
Edit: Den finns nu som Kortskiss #28 i skissbloggen.

image312
Det här är en canvas (ca 20x20cm) som jag fyndade på Coop för 10kr. Numera hänger den på vår dörr, dekorerad och fin för att välkomna alla besökare! :-)
Jag gjorde den inför Scraputmaningens utmaning igår att scrappa en canvas. Hade inga bra foton att göra detta med, men då kom jag på att jag länge tänkt fixa en dörrskylt till vår ytterdörr, så då gjorde jag det. :-)
Den är även skapat utifrån en kortskiss som jag har ritat (edit: kortskiss #22), har ritat en massa skisser på sistone, ska bara få dem scannade och inlagda i bloggen, kanske att det blir ikväll när barnen lagt sig...

image313
Detta är mitt bidrag till skisstävlingen hos Scraphörnan. Såg i deras blogg nyss att det är ok att lägga upp dem i sin egen blogg nu, vinnare annonseras på söndag, spännande! :-)

Apropå OrustScrap så är det dags på lördag igen! YAY!!! Ska bli sååå skoj! Ska åka dit tillsammans med min mamma (igen) och min svägerska Vicki (som fick träffen i födelsedagspresent). MÅSTE bara komma ihåg att ta med vetekudden! Känner att jag kommer behöva den om jag ska orka sitta och pyssla hela dagen! Sån tur att det finns lite soffor i entrén som man kan päsa i med vetekudden när det behövs. :-)

Nu ska jag försöka få lite nytta gjort här hemma (så långt jag orkar...) och hoppas på lite pysseltid senare ikväll... :-P

Kram på er alla!

Inte så mycket...

... att visa, men några grejer!

image305
Den här gjorde jag till "Hitta storyn" hos Scraputmaningen, där vi fått titeln "Med andra ord" att jobba med. Så jag passade på att göra en sida om saker som Maja sagt. Vi har ett dokument på datorn där vi brukar skriva in saker barnen säger och gör, så jag gjorde ett utdrag därifrån och satte på LOn.
Edit: den är även gjord efter A4/letterskiss #17 i skissbloggen.

image306
Det här kortet gjorde jag till veckans CardJacked hos Kort i Fokus då vi "jackade" ett kort av CamillaB. Kul att göra ett kort i lite annorlunda färger för att vara jag. :-)

Det var allt för den här gången, nu ska min lillasyster få låna datorn lite. :-)

Nya skisser igen!

Har precis lagt upp några nya kort- och A4/letterskisser i skissbloggen! :-D

Enjoy!

Trevlig midsommar!

Hoppas ni alla har haft/har en trevlig midsommar!
Själva var vi hemma hos mina svärföräldrar och firade min svärmor som fyllde år igår. Mycket trevligt med god mat, paketöppning och en massa god efterrätt, för att inte tala om det trevliga sällskapet! :-)
Barnen röjde rejält med alla kusiner och var helt slut när vi kom hem (lite för sent för dem) och Elias sover fortfarande... :-) (edit: han vaknade medans jag höll på att skriva inlägget)

Här kommer lite alster som jag hållit på lite:

image299
Den här är gjord till skisstävlingen hos Easer. Får se hur det går, sista datum är 30/6. Vinsten är härliga Easer-stämplar! Hoppas, hoppas! :-)

image300
Den här är gjord efter dagens skiss hos Scraputmaningen. Skissen är gjord av Fia och var jätteskoj att jobba med!

image301
Den här gjorde jag efter en utmaning hos Scrapinspiration som var att använda mönstrat papper som bakgrundspapper.

image302
Den här är gjord till en färgutmaning hos Scraputmaningen där vi skulle använda färgerna rosa, orange och turkos. Jätteskoj och annorlunda kombo! Den blir nog använd fler gånger tror jag!
LOn är gjord efter A4/letterskiss #1 i min skissblogg.

image303
Detta kort (lite annorlunda för att vara jag, men skoj att göra) har jag gjort efter veckans bild/teknik-utmaning hos Kort i Fokus.

image304
Gjort till veckans skisutmaning hos KiF efter en skiss av DesignAnnique.

Det var allt för den här gången!
Nu ska jag njuta av en härlig lördag utan några planer! :-D

Gamla foton

Eller inte lastgamla, men de har legat ett bra tag framkallade... Varför ska det vara så svårt att ta tag i dem istället för att bara scrappa de nya och roliga korten? :-)

Här kommer en snabb LO jag gjorde igårkväll (tog max 40 min från start till stopp) med lite "gamla" foton från 2005. Den är skapad inspirerad av 12x12-skiss #6 i min skissblogg.

image298

Orkade inte scanna den i fyra delar så det fattas lite i nederkanten, men ni får försöka föreställa er det istället. :-)

Kul att göra nåt ibland bara för att... :-)

Var hos doktorn idag

Hon tyckte att det var en klar sjukskrivning i mitt fall (foglossning med MYCKET värk) så numera är jag altså sjukskriven! Hoppas FK är snäll och ger mig pengar också... Men det känns såååå skönt att jag inte måste behöva iväg och jobba utan bara kan göra så mycket som jag känner att jag orkar med!
Är ordinerad vila och rekommenderad att gå på akupunktur hos sjukgymnasten (gjorde det förra grav. också). Nu ska jag ta det lugnt resten av dagen (har bla sovit en liten stund=seeeeg), är rätt varmt här också, får se om jag kanske orkar pyssla nåt senare, synd att inte orken är lika stor som suget! Razz

Hoppas ni andra haft en bra dag!
Kram Kicki

Har inte blivit så mycket...

...skapat de senaste dagarna. Har varit alldeles för trött och haft alldeles för ont i bäckenet. Men här kommer iallafall några "gamla" alster som jag varit tvungen att hålla på lite:

Först 2st LOs som jag gjort till Scraputmaningen:

Den första är en ScrapJack av en LO av Carina
image295

Den andra visas idag och är på temat "Bilder med action"
image296

Sedan kommer ett kort jag gjort till gårdagens CardJacked hos Kort i Fokus:
image297

Och igår så kom ÄNTLIGEN mitt efterlängtade Studio-alfabete!!! (som självklart hade fastnat i tullen...) Så det enda "pyssel" jag gjorde igårkväll var att sätta på foam på alla diesen och sätta in dem i pärmen. Sen blev det CSI på tv:n och lite läst i boken "Den siste tempelriddaren" som jag tycker har varit ganska bra faktiskt, börjar närma mig slutet nu och har ingen aning om hur det kommer att sluta. Spännande! :-)

1000 besökare!

Ja, det har jag haft sedan jag skaffade min räknare för mindre än en månad sedan! Tack alla besökare! :-D

Så detta tänkte jag fira med en liten utmaning med ett litet pris!

Välj valfri skiss i min skissblogg och skapa något utifrån den, skriv sedan en kommentar till detta inlägg med en länk till vart jag kan se vad du har skapat (och ange gärna vilken skiss du inspirerats av).
Du har tom söndag 24/6 fram till kl. 24.00 på dig och sedan utser jag en vinnare av ett litet pris som passar både till scrapping och kortmakeri. :-)

Hoppas jag får se många fina bidrag! :-)

Vi bor visst i Afrika...

Idag på väg hem från kyrkan så sprang ett litet rådjur över gångvägen precis framför oss. Barnen blev helt förundrade och Maja utbrister: "Mamma, titta en antilop!"

Mamma bara skrattar. :-D

Ett kort

Gjorde detta efter en kortskiss hos Scrapinspiration och idag visas det i deras blogg. :-)

image294

Upptäckte idag också att min LO "Näpen" fanns med i gallerivalet på Scrappiz idag! :-) Jag blev jätteglad när jag såg det! :-)

Bada!

Idag finns en ny "Skiss med Twist" uppe hos Scraputmaningen! Jag gjorde skissen med nr4 upp och så här blev min tolkning:
image293
Den handlar om hur Elias älskar att bada och kommer rusande så fort han hör att man spolar vatten i badkaret! :-)

Lite nytt

image290
Den här är en lite modifierad version av  "12x12 skiss #3", de fina swirlsen kommer från Magnolias sommarpaket.

image291
Det här kortet är gjort till gårdagens bildinspiration hos Kort i Fokus. Det var en jättemysig bild, så titta in där och bli inspirerad du också! :-)

image292
Den här är skapad efter "Kortskiss #12" i skissbloggen. Flickan är från Magnolias sommarpaket och är färglagd med distresser.

Nya skisser

Nu har jag lagt upp ett gäng med nya skisser i min skissblogg! :-)

Hoppas ni hittar nåt ni gillar! Och hojta gärna till om ni skapat nåt efter mina skisser, är alltid skoj att se! :-D

Ha en skön helg!
Kram Kicki

Andra kortet med nya stämplarna

Har gjort ett till kort med de nya Magnoliastämplarna. Det går så mycket fortare när man har färdigmålade motiv. :-)
Den är gjord efter kortskiss #10 i min skissblogg.

image289

Busiga barn...

Igår var jag ju som sagt hos tandläkaren, och då var Niklas hemma och passade barnen.

Niklas berättade när jag kom hem:
Barnen hade lekt i rummet och sedan kom Maja och sa att hon ville bada. Så Niklas satte på badvatten åt henne, men han glömde stänga dörren in till badrummet, och sedan sätter han sig vid datorn igen. Strax efter hör han att det plaskar lite extra mycket så han går in i badrummet och hittar det här:

image288

Och nej, det är inte choklad Elias har i ansiktet, utan JORD! Maja har, trots flera arga tillsägelser från mamma tidigare under dagen, öppnat balkongdörren i deras rum varefter Elias har gått ut på balkongen och härjat rejält i krukan som står där (blöt efter dagens regn...), och sedan har han tyst traskat in i badrummet när han hört att det var bad på G och själv klättrat ner i badkaret med kläder, bajsblöja och allt... Niklas kunde följa jordspåren från balkongen fram till badkaret... Man kan säga att han inte var särskilt glad på barnen efter det...

Så kan det gå...

Numera sitter det en packrem mellan dörrhandtaget och balkongräcket så att Maja inte ska kunna öppna själv igen...

Magnoliorna kom i förrgår!

Och OJ vad söta de var!!! Är supernöjd med paketet och satt och monterade färdigt och målade hela tisdagkvällen framför tv:n. :-) Här kommer första kortet med de nya stämplarna, skissen jag jobbat efter kan ni snart hitta i skissbloggen. (edit: det är Kortskiss #9)

image277
Det är lite glitterlim och 3D-lack på några detaljer, men det syns inte så bra när man scannar...

Här kommer en LO jag gjorde igårkväll, den handlar om att Elias tidigt lärde sig att stoppa in nappen själv i munnen, och här är det fångat på bild.
image278
De härliga journalingpilarna kommer från InkyWings (tack Lisa!).
Skönt att göra en LO bara för att jag vill och inte till någon utmaning/tävling. :-D

Här kommer lite "gammalt" som jag inte visat än:

image279
Till veckans CardJacked hos Kort i Fokus gjorde jag denna tolkning av ett kort av Petra/Paradise.

image280
Inspirerad av en mjölkannons till Kort i Fokus. Blev inte riktigt som jag tänkt, hade ju helst velat ha mitt Studio-alfabete till, men det har fortfarande inte kommit än *sob*.

image281
Gårdagens skissutmaning hos Kort i Fokus efter en av mina skisser. Även den hittar du i min nya skissblogg. :-) (edit: Kortskiss #4) Den var jätteskoj att arbeta med och kommer nog användas fler gånger. :-)

image282
Till förra veckans skiss hos KiF. Är inte helt nöjd med kortet, men det var mest lite experiment från min sida... nåväl, man kan ju inte bli nöjd med allt... ;-)

image283
Gjord efter förra veckans skiss hos SweScrapbook. Morfar busar med Maja på midsommar -05.

image284
Den här har jag gjort till tävlingen hos Lektyg & Hantverk, och nu finns bidragen upp i deras blogg, så då känner jag att jag kan visa den här. Visst är det ett underbart foto! Älskar den här bilden på Elias!

image285
Den här gjorde jag till Scraputmaningens utmaning att använda sig av utdrag ur mail/dagbok/blogg på sin LO. De här korten har legat ett litet tag så det var skönt att få dem scrappade. Inspirerades av en av Webmosterhelenes skisser (#24).

image286
Till Scraputmaningens utmaning att scrappa memorablia så gjorde jag den här om Elias första maskinklippning, där jag även har med hår från allra första klippningen (gången innan). Jag tror att jag är lite kär i BG:s bokstavsstickers... :-) Om den känns lite bekant så har jag använt liknande upplägg som LOn "Eget svärd".

image287
Till veckans annonsutmaning hos Scraputmaningen skapade jag den här inspirerad av en KICKS-annons. Älskar fotot med den härliga minen! Den visar verkligen hur frustrerande det kan vara att inte komma upp i soffan när man verkligen vill (och när mamma bara tar kort istället för att hjälpa till... :-P ). En riktig racer-LO blev det, klar på ett kick! :-D

Det var allt för den här gången :-) men jag har lite mer som jag inte kan visa än, så det kommer mer, jag lovar! :-D

Hoppas ni hittar nåt ni gillar! Lämna gärna en kommentar!
Kram Kicki

Var ju hos tandläkaren igår då...

Ett stort hål såg hon direkt att det var, så det var bara att börja borra... och borra... och borra... Confused sen har jag fått tid för rotfyllning om några veckor och där försvinner en stor slant som jag hellre lagt på annat (=scrapsaker Razz ), men men, så går det när man drar sig för länge med att gå till tandläkaren... skönt iallafall att allt det dåliga är borta ur tanden nu.

Både gott och ont...

Var hos barnmorskan igår och besöket gick bara bra, har endast gått upp 2kg än så länge (barnmorskan och jag har en liten deal att jag helst inte ska gå upp något, har ju tyvärr lite att ta av istället...) YAY! Hon tyckte jag var sååå duktig! Very Happy Fick lyssna på hjärtljuden och mäta och ta blodprov, hade bra blodvärden och bra blodtryck, så det känns bra. Smile

Vi pratade också om min foglossning och hon har bokat in mig hos en av deras läkare på onsdag nästa vecka, så förhoppningsvis kan jag bli sjukskriven! Både BM och jag tycker att det skulle behövas. Smile

Så till det onda då... igår kväll började jag få tandvärk... det var lite bättre imorse och på förmiddagen, men sedan har det bara blivit värre, har haft problem på samma ställe förut men det har liksom gått över, men den här gången är det mycket värre, så nu har jag bokat in tid hos tandläkaren imorgon em. Usch, där kommer många scrappengar gå till spillo... Sad

Har nyss lagt Elias, Maja ska få titta färdigt på "I like to move it, move it" som hon kallar den (=Madagaskar) sen blir det sängen för henne också. Niklas är och tränar ikväll, så jag ska nog ta och montera färdigt mina nya Magnoliastämplar som kom idag (YAY!) och sedan kanske stämpla och måla lite. Måste iallafall göra något som får bort tankarna från tandvärken... som känns trots att jag tagit Panodil... Evil or Very Mad Jag hatar att ha ont!

Får se om jag orkar blogga lite nya alster sen med... Smile

Gillar du skisser?

Isåfall kan du titta in här: http://kickis.blogg.se/skisser/ för där kan man numera hitta mina egna skisser! :-)
Just nu finns det bara 3st kortskisser, för det var de jag hade på datorn, men så snart jag får scannat alla andra skisser som jag har liggandes här hemma så hamnar de där också!

Hipp hipp hurra!

För Daniel har tagit studenten idag! :-D

Så var det dags för yngsta brorsan att äntligen ta studenten! I stekande sol mötte vi upp honom vid Gustav Adolfs Torg och hans kostym var het som en spisplatta. :-)

image274
Här kramar jag om min kära lillebror (och ni kan se kortet jag gjorde till honom som hänger runt hans hals)! Bakom oss står min äldsta bror och hans fästmö (som kommer att gifta sig den 3 augusti, på våran 6-åriga bröllopsdag!) och hennes syster.

image275
Elias var mycket fascinerad av den spelande grodan som Daniel hade runt halsen och han ville knappt släppa den. :-)

Här kommer då kortet som jag gjorde till daniel:
image276
Det blev ett lite tufft/coolt kort eftersom jag har en cool lillebror :-)

Nu ska jag se om jag orkar pyssla lite. :-)
Kram Kicki

Lite flow :-)

Har fått lite gjort på sistone känns det som. :-) Det blir så när maken har mycket på jobbet inför skolavslutning/student och tar med sig jobb hem, då kann man med gott samvete sitta och pyssla lite samtidigt som han jobbar :-P

Så här kommer lite nytt:

Det blev två bidrag till till tävlingen hos Magdas. :-) Tyckte den var så rolig och inspirerande! Ett kort och en LO till blev det. Känner mig riktigt nöjd med båda!
Kortet är inspirerat av den senaste ScrapJacked vi hade hos Scraputmaningen om upplägget känns bekant. :-)
LOn är inspirerad av en skiss av Webmosterhelene, och jag blev helt lycklig när jag såg att hon gjort en egen skissblogg! Jag älskar hennes skisser!
image269

image270

Detta kortet gjorde jag till veckans CardJacked hos Kort i Fokus. Det skapades medans Katrin var här och fick hjälp med sina LOs. :-)
image271

Till dagens utmaning hos Scraputmaningen att scrappa i gult och blått (eftersom det idag är nationaldagen, Heja Sverige!) skapade jag den här:
image272

Min fostersyster fyller år idag, så på beställning av mina päron gjorde jag följande kort. Eftersom hon är synskadad så har jag försökt göra det med klara färger och mycket olika lager/nivåer så att det ska vara lätt att se och känna hur kortet ser ut. Det är även gjort efter en bildinspirationsutmaning hos Kort i Fokus.
image273

Det var allt för den här gången! :-)
Har lite till som jag måste hålla på lite, så det kommer mer framöver... ;-)

Ha en härlig nationaldag! Vi ska åka iväg till Kungsbacka idag i det härliga vädret!
Kram Kicki

Första magbilden

Här kommer den första magbilden, som jag tog själv med självutlösaren på kameran. Får nog be Niklas ta några bilder så att man ser lite mer av mig. :-)
Idag har det gått precis 24 veckor, "bara" ca 16 kvar... usch, känns som en lång tid med denna förbenade foglossning...

image268

Vad glad jag blev!

När jag tittade in en sväng i Scrappiz-bloggen så såg jag att min dörrskylt som jag gjort till Anna i julklapp fanns med i gårdagens urval av scrappade hotellskyltar. Jätteskoj! :-D
Har varit lite dålig med att ladda upp i scrappizgalleriet eftersom jag lägger upp det mesta här, så det var lite extra skoj att komma med! :-)

Här är skylten som kom med:
image259

Här kommer några grejer som jag gjort på senaste tiden och inte visat än:

image260
Den här gjorde jag till tävlingen hos Magdas. Den är ispirerad av Carl Larsson-målningen "De mina". Får se om jag hinner göra några fler bidrag, den håller på tom imorgon. :-)

image261
Ett lite annorlunda studentkort som låg i flera dagar innan det äntligen blev färdigt. Har inspirerats lite av Muhren när jag gjort det.

image262
Älskar det här kortet! :-D Det blev så coolt! Det beställdes av mina päron till min lillasysters födelsedagm, och jag tyckte detta passade hennes stil. :-) Det är lite inspirerat av Maja, för när hon såg stämpelmotivet så sa hon att det var en drake, så det fick gå lite i det temat. :-D

image263
Ett mysigt mors dag-kort. Älskar det prickiga pappret, skulle ha köpt fler, nu verkar de vara slut överallt! :-P

image264
Det här fick min svärmor av min man på mors dag. Det är gjort efter förra veckans skiss hos Kort i Fokus. Och här kommer ett studentkort efter samma skiss:
image265

Till dagens ScrapJacked hos Scraputmaningen gjorde jag den här LOn med ett härligt kort på Elias:
image266

Och till en annonsutmaning gjorde jag den här härliga:
image267

Nu ska jag vila.

Det blev två till

innan jag kom iväg till Chokladbaren igår.

image257
Gjort efter veckans skiss på Scrappiz. Jag tror jag blivit lite kär i den här textstämpeln från InlyWings. :-)

image258
Gjord efter förra veckans skiss på Scrappiz.

RSS 2.0