Trevlig post!

Titta vilket fint kort som Hampus fick på posten idag! :D
image529
Det är min vän Emilia från Scraputmaningen som gjort det fina kortet!

Jag har fått en utmärkelse! och blivit utmanad

Idag fick jag den här härliga utmärkelsen av Kada:
image528
Tusen tack goding!!! :-)

Har sett att det är ganska många som fått den här redan, och det är så många som jag vill ge den vidare till, så jag gör så här istället:
Jag vill skicka den vidare till alla gulliga människor som hjälpt mig före och efter förlossningen, vet att endel av er läser min blogg ibland så ta åt er!
Vill också ge den till alla goa människor som lämnar så trevliga kommentarer i min blogg! De får mig alltid att bli glad!

------

Sedan har jag blivit utmanad av Maria:
Jag ska skriva en sak om mig själv för varje bokstav i mitt mellannamn och sedan skicka det vidare till så många som det är bokstäver i namnet. Eftersom jag heter Lena i andranamn så blir det endast 4 saker och 4 personer:

L - Lat händer det att man är ibland...
E - gillar Enrisrökt bog, supergott pålägg :-P
N - lite för Naiv ibland...
A - Avocadoälskare :-P

Jag skickar vidare till dessa fyra, hoppas ni vill vara med:

Katrin
Marie
Petra
Erica

Justja!

Hade ju gjort ett DT-kort för Kortmakaren härom dagen! Här kommer det:
image527

Jippodag med Höglundarna

Idag var jag iväg med Maja och Hampus tillsamans med familjen S&K (tills S skulle gå). Idag har det pågått en hel massa jippon runt om där vi bor.

Först gick vi till torget där man kunde få träffa Byggare Bob och få en egen bygghjälm!
image514

(Klicka på de små bilderna om du vill se dem större)

Och där fanns det också en massa annat skoj att göra som tex att bygga lego, köra sladdstyrda grävskopor, se på Bob-film, rita mm och så kunde man också få provsitta en riktig grävskopa!
image517

Efter en sväng till KappAhl (där vi för övrigt stötte på Anja, mycket trevligt!) så gick vi vidare till Kvantum där man kunde hitta på en massa annat skoj. Så fort vi svängde runt hörnet så kom vi till den lilla djurhagen de byggt upp där och barnen var sååå exalterade!!!

image522

Väl inne i butiken hade de en massa provsmak bla på yoghurt från Wapnö (lokalt mejeri) där Maja och Ville stod och slevade i sig yoghurt! Men "tanten" som stod där hade inget emot det utan erbjöd dem bara mer och mer youghurt tills de var nöjda. :-) Fick med mig en Fläder/Vaniljyoghurt hem som är supergod!
Sedan kom vi till barnhörnan där de hade rittävling, ballonger, spökmasker och bjöd på MER och clementiner. De hade även ansiktsmålning och Maja ville jättegärna bli målad till en katt. Hon var jätteduktig och satt helt stilla hela tiden! Rörde knappt en min ens!

image526
Elias tittade förundrat på Majas ansikte när vi kom hem. :-)

Sedan bar det av hemåt för de trötta mammorna och barnen. Barnen verkade dock väldigt nöjda med dagen och Maja och de andra barnen hemma hade skoj med grejerna vi fick med hem under em/kvällen också.

Tusen tack för en kul dag Katrin! *kram*

Nya skisser uppladdade...

... i skissbloggen nu! Äntligen! :D
Titta in vettja! *pekar mot länkarna*

Sagt av Maja #1

Som inledning ska jag bara säga att vi haft lite svårt att få Maja att sluta med blöja.
Och nu till själva storyn:

Igår kom det lite reklam i brevlådan och medans jag lagade middag så satte sig Maja och tittade i reklambladet från Silvan. Efter en stund så utbrister hon:
"Åååh, vad många toaletter!"
Som alltid när det är tal om toaletter och sånt så försöker jag lirka lite:
"Vill du ha en sån toalett, alldeles egen, som du kan kissa i?"
"Näää!" svarar hon med mamma-nu-skojar-du-tonen och ett litet skratt.
"Vill du inte ha en sån i julklapp?" (det är antingen det eller "när jag fyller år" som gäller just nu när det är något speciellt hon vill ha)
Då svarar Maja
"Nä, det går ju inte! Den är alldeles för tung! Det orkar inte tomten bära!"

Hihihihihi vad jag skrattade då! :D

En ny telefon på väg!

Efter att ha varit smått galen på mitt mobilbatteri ett tag (och det blev ännu värre när jag bytte med min mans) eftersom det laddar ur så snabbt, så har jag gjort slag i saken! Idag har jag inhandlat en ny telefon!!!
Eftersom det är snart två år sedan jag och maken införskaffade våra identiska telefoner och batterierna är på upphällningen så kände jag att det var dags att uppdatera. Så det blev en sån här:
image513(lånat bilden från tre.se)
Telefonen är lite brunare än vad det ser ut på bilden, och inte riktigt lika brun som i tv-reklamen enligt säljaren jag pratade med, utan något mittemellan. Är inte så het på lila direkt (vilket var den andra färgen man kunde välja) utan är mer inne på brun känner jag. Men jag får byta om jag inte är nöjd... :-)
Och så passade jag på att byta till ett mer fördelaktigt abbonemang som jag kände passade mig bättre.
Klicka på länken ovan om ni vill se lite vad för trevliga funktioner och så som kommer med telefonen.

Så den kommer dimpa ner i lådan (eller det blir nog en avi kanske...) i mitten av nästa vecka enligt säljaren. NICE!
Kanske kan se det som en födelsedagspresent i förskott... fyller ju ändå 30 i år! :-D

Får se vad maken bestämmer sig för, han behöver ju också nytt (och fyller också 30...) :-D

Något bra kom med förkylningen iallafall!

För idag när jag ringde till Igelkotten (Majas dagis) och sa att Maja kommer på måndag igen, eftersom hon nästan är frisk nu, så berättade fröken att de (förutom flera barn med förkylning) haft magsjuka som gått! Tur vi sluppit det! Mycket hellre förkylning än magsjuka! Så jag hoppas innerligt att alla magsjukebaciller hunnit försvinna innan måndag! Magsjuka är typ det värsta jag vet! *urk!*

Nu är vi på bättringsvägen iallafall (förutom Niklas som är på väg åt andra hållet...) och snoret är nästan borta och det är mest hosta kvar. Hampus verkar ha klarat sig med nästäppa endast, vilket vi hoppas inte blir något mer i förkylningsväg. Så imorgon tänkte vi ta oss till Trädet och äntligen få avklarat ett BVC-besök (efter att ha bokat om 2ggr pga sjukdom). Ska bli skoj att se hur mycket han vuxit och sedan tänkte jag att de stora barnen ska få leka på gården lite. Hoppas det blir lika strålande höstväder som det varit de senaste dagarna!

Blandat skoj!

Tittade in i Scrappiz-bloggen idag och då hade de Gallerival med kort med samma stämpel, och då hade de tagit med ett av mina kort (som jag gjort för ganska länge sedan, april -06 var det visst) och det kändes som en bra början på dagen! :D
Här är kortet som är typ 10x10cm stort har jag för mig:
image511

Sedan när posten kom så fick jag de efterlängtade svenska QK-diesen som jag förbeställt hos ScrapAddicted:
image512
Så nu kan du komma och göra lite pepparkaksgrisar om du vill Katrin! ;-)

Sedan har jag två avier på brev/paket som ligger och väntar på att bli hämtade (tror det ena är från Bokus med lite roliga böcker) men som blivit liggande eftersom vi varit så förkylda, får se om vi orkar ut i eftermiddag när Elias sovit middag. Måste ändå köpa blöjor, det börjar bli akut... :-) Typiskt att Niklas är på konferens idag och nog inte hinner hem så jag kan hämta ut paketen idag, och imorgon har de föräldramöte på hans skola så då blir det också sent... men som sagt, får se vad jag orkar i eftermiddag...

Sedan hoppas jag att Hampus ska vara snäll ikväll (alt. att pappa kan ha honom i knät lite...) så jag kan få pyssla lite. :-P

Lite foton på barnen

Här kommer några godbitar med barnen:

Först ut är Hampus med en snygg tuppkam som pappa roade sig med att göra med Hampus långa hår. H själv ser lite tveksam ut och tycker nog mest pappa är lite jobbig... :D
image508

Sedan en bild på Elias, som inte kan sova utan sina kära leksaker från Toy Story. En kväll var han helt galen och ville ha ALLA saker, inkl. boken, annars ville han inte sova... (pilarna har jag lagt dit i PS för att förtydliga vart alla sakerna är, stora Buzz gömmer sig lite bakom boken)
image509

Sist men inte minst har vi Maja, som tog sin dockvagn och lastade den full (verkligen överfull!) med gosedjur, körde in dem i arbetsrummet där hon radade upp dem på golvet. Sedan satt hon och grodan och läste/berättade för de andra djuren från en gammal diskett... den här tjejen har iallafall fantasi så det räcker och blir över... *hihi*
image510

Nu ska jag duscha, ha en bra dag!

Yay, jag har skapat lite! :D

Har haft sånt sug att skapa lite men ingen tid och ork direkt. Men häromkvällen satt jag och pysslade lite och sedan dess har det rullat på lite. :D

Så här kommer lite alster jag skapat:
2st LOs till Scraputmaningen:
image504image505
Och två kort:
Det första var tänkt till förra veckans skiss hos Kort i Fokus, men jag hann inte göra klart det i tid.
image506
Det andra har jag gjort till Handstämplats Whipper Snapper-tävling. Älskar stämplarna från WS! :D
image507
På sista kortet kan ni även se de fina filtswirlsen som jag shoppade på IN-EX i lördags. Stack iväg till stan en sväng medans Niklas passade de större barnen, så då var jag ju tvungen att gå dit, behövde ju ändå fixa en present till min mamma som fyller år idag (Grattis mamma!), och då kunde jag inte låta bli att handla några saker till mig själv från deras trevliga scrapavdelning! :D

Fick idag också lite mer material från Kortmakaren i posten så det blir nog lite fler kort för dem framöver! :D

Nu får det vara nog!

Med velandet alltså... :D
Eftersom min man sagt att jag får bestämma, så bestämmer jag NU!
Lillebor ska heta Hampus iallafall!
Har testat Johannes i några dagar, men det har inte riktigt känts rätt, och nu när jag återgått till Hampus så ligger det mer naturligt i munnen och huvudet på mig. Känns rätt helt enkelt. Så det får det bli! :-)
Men andranamnet är inte spikat än, det kanske jag överlåter till Niklas att bestämma... ;-)

image503
Igår blev vår lille kille hela 3 veckor gammal! Och så här trygg känner han sig när han ligger i pappas knä framför datorn, så här somnar han ofta när pappa är hemma.
Jag har läst någonstans att när barn sover så här med armarna uppåt så känner de sig trygga.
Den snygga elefantbodyn har Hampus fått från mormor. :D

Sjuka är vi fortfarande och det blir inte bättre direkt. Igår blev Elias också sjuk med snor, hosta och lite feber på kvällen. Maja har också blivit värre i helgen och snorar och hostar förfullt. Och jag har också börjat hosta lite och är tjockare i näsan... *suck* Niklas har också varit lite krasslig, men inte värre än så verkar det än iallafall. Och Hampus är bara lite tjock i näsan som tur är.

Ett till kort för Kortmakaren

Här har jag använt Hawaiiblomma mellan som jag stämplat på vitt papper, målat med distresser och sedan klippt ut. De röda sitter med 3D-kuddar och samtliga har glitterlim på sig. Swirlsen är stämplade med Watermark och sedan embossade med Crimson Guld. Kanterna är färgade med gulddyna och texten har jag skrivit själv. Kortstommen kommer också från Kortmakaren.
image502
Hade gått och funderat på det här ett tag, men det blev inte riktigs som jag tänkt mig (proportionerna var inte samma i mitt huvud som på riktigt *hihi* och ögonmått har jag inget att tala om direkt... ) men jag känner mig rätt nöjd ändå. :D

usch för förkylningar

Så var man drabbad då... har gått och varit lite krasslig i halsen några dagar, men nu verkar det ha brytit ut tyvärr, hoppades jag skulle slippa. *suck* Är tjock i hela huvet känns det som och jag kom nästan inte upp ur sängen imorse... Maja är också lite hängig så hon är hemma från dagis idag, skönt, för då slipper jag gå med henne, hade nog inte riktigt orkat det... men får jag lite mera ork senare så måste vi iallafall gå och handla lite blöjor innan de tar helt slut.

Kalas! (igen) :D

I söndags hade vi släkt/familj här för att fira att Elias fyllt 2år. Jätteskoj att ha er alla här! Tack för att ni kom!

Om någon undrar varför Elias redan är så kladdig trots att han inte börjat på tårtan, så är det för att han fick slicka på visparna till moussen och fromagen som var fyllningen i tårtan. :-)
image498
Och Elias tyckte jättemycket om sin tårta, både att titta på och äta :-P
image499
Sedan var det paketöppning och så här glad kan man vara då:
image500
Speciellt om det är en sån här inuti:
image501

Tusen tack för alla fina presenter! Elias har testat alla (utom tröjan som är för stor och tyget, men det har han tittat på och tyckte det var väldigt fint med Buzz på) och tycker mycket om dem! Han har ritat en hel del med kritorna i ritblocket från mormor och morfar och släpper nästan aldrig sina Woody och Buzz som han fick av farmor och farfar. :-D

Älskar rolig post! ...och veliga familjen...

Tusen tack Kada för det underbara och oväntade paketet som låg och väntade på mig hemma när jag hämtat Maja på dagis!!!

Titta vilket fint kort och vilken häftig body som låg inuti paketet:
image497

...och så det här med namn då...
nu kanske det inte blir Hampus som tilltalsnamn iallafall... det kanske blir Johannes istället... men inget är spikat än... veligt var det här!

Lite kort jag gjort

Här kommer ett kort som blev färdigt idag, det är till dagens CardJacked hos Kort i Fokus.
image494
Och jag är så glad på mig själv för jag använde lite chippisar och garn som legat i mina gömmor lite för länge... :) Behöver bli bättre på att använda allt som jag har och som bara ligger!
Motivet är målat med akvarellkritor och Dove Blender. Jag har hämtat färgen direkt från kritorna och sen målat med blenderpennan. Tycker det blir jättemysigt!!! Blev helt kär i det när jag testade det nån vecka eller så innan bebisen kom, också för att det var så lätt att ta med sig och sitta framför tv:n och måla. :D Men nu måste jag ha en refill till vätskan tror jag, verkar som om den tagit slut... buhuuu!
Tror att det var Karin som tipsade om detta inne på Stämpelsnack... och då kom jag på att jag hade ju faktiskt akvarellkritor som jag fått av min snälla morbror för många många år sedan och knappt använt, så nu är de avdammade! :D

Och här kommer två kort (tror inte jag har visat dem) som jag gjorde som inspirationsalster till Scraputmaningens Utmaningsresan med garn sponsrat från Sodak/Klubb GarnGlad
image495
image496
Man skulle även göra egna dekorationer så jag stansade ut stjärnor i filt och en tag i dekorgummi.

edit: Glömde skriva att jag använt Kortskiss #26 från min skissblogg till det nedersta kortet.

Ett till Kortmakar-kort

Här kommer det fjärde kortet jag gjort för Kortmakaren. Bilden visar hela kortet uppvikt för att man ska se snöflingorna som fortsätter in på baksidan.

image493
Bilden med snögubben är en sticker från Penny Black, de små snöflingorna (Hero Arts) har jag stämplat och embossat med ett vitt glittrigt pulver, Lisa flyger har jag målat med distresser och bytte ut stjärnan mot en snöflinga och så är det lite glitterlim på henne. De större snöflingorna är QK och de har även de lite glitterlim på sig.

Hampus(?) 2 veckor idag!

Idag har vår lilla prins blivit hela 2 veckor gammal!

Här kommer ett alldeles pinfärskt foto på den lilla godingen:
image491
Det lutar åt att det blir Hampus på vårt lilla knyte. :)

Här får ni alla en liten puss från den lilla godingen (han gör så gulliga miner!):
image492

Första DT-korten för Kortmakaren!

Fick äntligen lite tillfälle att pyssla igår kväll! Och fy vad skoj det var! Satte igång med materialet jag fått från Kortmakaren och producerade hela 4 kort! (det fjärde kommer senare när det torkat ordentligt)
Fördelen med att det har gått ett tag sedan jag fick grejerna var att jag gått och funderat på korten, så nu när jag äntligen fick möjlighet att sätta mig och pyssla så gick det rätt fort att få till korten, eftersom de nästan var klara redan i mitt huvud. :D

På det första här är det en sticker från Penny Black bakom filurtomten. Egentligen är det en tomte på redan, men filurtomten är mycket finare. :D Fick idén att göra så från Fnattan.
Stämplar, stickers, mönstrade papper och kortbaser kommer från Kortmakaren. Motiven är målade med distresser.
image488image489image490
edit: eftersom Lisa undrade lite och jag faktiskt hade tänkt skriva det (men glömde...) så tänkte jag bara nämna att ramen och "bården" på det nedersta kortet har jag ritat själv och klippt ut. Jätteskoj att göra tycker jag och så får det lite personlig touch! :D

Lite bebisbilder

Idag är lillen hela 10 dagar gammal! Och vi har fortfarande inte bestämt oss för vad han ska heta, men vi är nere på 3 namn just nu iallafall och vi har satt en liten deadline på söndag för oss själva då vi ska ha bestämt oss för vad han ska heta, får se om det håller... :D

image484
Här är första badet, som blev i handfatet. Alldeles lagom när man är så liten. :D
image485
Här är lilleman i sin säng för första gången! Och tittar rätt in i kameran gör han också! :D

image486
Se så duktig han är på att lyfta huvudet! Han gjorde det redan när han var precis nyfödd och låg på min mage. :D

image487
Här är han hos mormor på morfars 60-årskalas

Vår lilla konstnär... eller nåt...

Se här vad Elias roade sig med när jag och Niklas var upptagna med annat i arbetsrummet...

image483

Han kom in i arbetsrummet, fortfarande ritandes på armen, och var väldigt stolt över vad han åstadkommit... Han satt och beundrade sitt konstverk flera gången under kvällen sedan...

Morfar 60år!

Dagen efter Elias fyller hans morfar år, och i år firade han sin 60e födelsedag! Den firades lugnt tillsammans med familjen hemma hos mina föräldrar. Jättetrevligt var det! Storkalaset tyckte han att han klarat av när han fyllde 50. :D

Här kommer lite bilder:
image475
Maja och morfar spelar duett, med sång av maja också. :D
image482
Min lillasyster tillsammans med vår lilla prins (se så snygg han är i bodyn, Katrin!)
image479
Sedan gick Maja lös med kameran och tog en massa foton runtom i huset, bla det ovan på morfar och det nedan på min yngsta bror
image480

image481
Paketöppning var det såklart också, och när morfar ska öppna vår present (se tidigare inlägg för bild) så säger Maja till morfar och visar: "Det är godis däri!" (det var en mörk chokladkaka med mintsmak om någon undrar...).
*hihi* hon är inte så bra på att behålla hemlisar Maja tyvärr... :D

Tack för en trevlig dag pappa! Och grattis igen!

PS. Såg att Anneli precis har lagt upp lite bilder i sin blogg också! :-)

Elias 2år!

Fem dagar efter att lillebror föddes så fyllde Elias 2år (5/10)!
Här kommer lite bilder från morgonfirandet:
image469
Så här glad är man när man fyller 2år!
image470
Elias tyckte mycket om kortet jag hade gjort till honom. Skrev ut lite Buzz-bilder från nätet och gjorde en rymdbakgrund på ett A5-papper som jag sedan laminerade. Några av figurerna som jag skrivit ut laminerade jag som de var, tex själva Buzz, och satte Repo-GlueDots bakom som funkar typ som kludd så han kunde ta loss och sätta tillbaka en del av bilderna. Jätteskoj tyckte han! :D Så skoj att han inte ville börja öppna paketen utan hellre leka med kortet *hihi*
image471
Men när han öppnade den här presenten blev han jätteglad! Han älskar Toy Story (och speciellt Buzz) och den här boken ville han knappt släppa dagarna som följde. :-)
image472
Men bäst av allt var den här presenten! :D En Buzz Lightyear-docka!!! Den har mjuk kropp och "hårda" fötter, händer och huvud. Och Elias äääälskar den!!! Vi köpte den från USA på eBay om någon undrar vart vi fick tag på den.
image474

Lite pyssel

Har inte pysslat på ett tag nu (förutom 60-årskortet till min pappa i fredags kväll, lagom i sista minuten som vanligt...) men jag är sååå sugen. Men först måste jag få röjt lite mer på skrivbordet så jag får lite yta att arbeta på...

Här kommer kortet/chokladkakan/presenten:
image464

Här kommer också några "gamla" som jag inte visat upp än:
image465image466image467image468

Röj röj!

Här har vi haft stora röjardagen (fast vi började igår egentligen) och Niklas föräldrar har varit här och hjälpt oss. De åker förbi IKEA på väg till oss så de inhandlade lite lådor vi ville ha till förvaring och så var de så snälla och köpte två stycken stora MALM-byråer åt oss i tidig 30-årspresent (Niklas fyller i november och jag i december)!!! Så vi gjorde oss av med två mindre, fulare och skruttigare byråer och fick genast mycket mer förvaring för kläder mm! Känns jätteskönt och det blev MYCKET snyggare dessutom!

Och så har vi rensat ut en massa skräp som vi slängt och en hel del som vi lämnat till insamling, bla en hel sopsäck med kläder. Igår möblerade vi också om i barnens rum vilket gjorde att det rummet blev mycket bättre.

Jag har också rensat under mit skrivbord där jag bara tryckt in en massa grejer tills det knappt fanns benrum... nu vet jag vad som finns där samt att jag dessutom kunde skruva ihop och ställa in min mobila hurts under skrivbordet utan att det blir för trångt! Nästa steg är att ta tag i ovansidan av skrivbordet....

Vi är inte klara än men vi har kommit en bra bit på väg! Och det känns underbart!!! Ska försöka ta lite bilder när det är dagsljus och lägga upp i bloggen tror jag, men det får bli efter-bilder för före glömde jag fota...

Äntligen!!! Nu är han här!!!

I söndags morse (30/9) föddes äntligen vår lilla son!!!
Han tittade ut kl. 09.08, knappt två timmar efter att vi kommit in till BB. Så hade bråttom ut när det äntligen var dags. :D Tom sköterskorna blev tagna på sängen för de trodde inte att det skulle gå SÅ fort! :D
Själv tyckte jag bara det var skönt att ha det överstökat på så kort tid. :D

Här ser ni det lilla knytet, alldeles nybakad:
image460image461
Han var 48cm lång och vägde 3520g

På kvällen fick vi sedan besök av pappa och syskon, farmor & farfar, mormor & morfar, jocke, lill & moa, anna samt nisse & cajsa. Det var jätteskoj att träffa er alla! :D

Här är en bild på en mycket stolt storasyster (i knät på mormor) som utbrast: "Jag älskar lillebror!" :D
image462
Elias brydde sig inte riktigt, han tyckte det var roligare att leka med hissarna...

Här är ett till på Maja och lillebror när de kom och hälsade på igår
image463

Det första Maja frågade när jag äntligen fick komma hem idag var "Var är bebisen?". :D

Det är sååå skönt att vara hemma igen! Avskyr sjukhussängar, de är så obekväma!

Nu kommer bara det svåra med att komma på vad han ska heta... vi har några namn på G men det är inget som satt sig direkt, så vi väntar och provar lite olika. :)

Tusen tack för alla lyckönskningar! De har verkligen värmt!

RSS 2.0