Igår var ingen vanlig dag...

...för det var faktiskt min födelsedag! :D

Hade inte tid och ork att blogga igår, så det får bli idag istället. Gårdagen var bra med pysselsaker i paketen på sängen och supergod middag på kvällen! TACK NIKLAS!!! aj lav jo!!!

Och så klippte jag mig igår! ÄNTLIGEN måste jag säga. Senast jag klippte mig var i augusti FÖRRA året så det hade hunnit bli ganska långt (och tungt för mitt stackars huvud). Kan nog lugnt säga att det var minst 15cm långa bitar som föll till golvet i salongen. Vet inte om jag har någon bra före-bild men här är iaf ett foto som jag tog med mobilen strax efter att jag lämnat salongen.Lite kortare som sagt och lite uppklippt. Very nice!
Ni som känner mig kan (förhoppningsvis *hihi*) se skillnaden, ni andra får föreställa er samma bild fast med betydligt längre hår. :)
Vill nog färga håret innan jul också om det hinns med. Såg ganska tydligt när frisören höll ut håret när hon klippte hur långt det hade vuxit sen sist jag färgade det... Lite julerött kanske *hihi*
Måste nog vänja mig lite dock, tog alldeles för mycket schampo och balsam när jag duschade imorse... :D

Vem behöver mönstrat papper?

Fy vad jag älskar våra stämplar!!! När man sitter och leker med dem så undrar man, vem behöver mönstrat papper? Inte jag iallafall. :D

Här är ett kort som jag gjort till StampARTics tävling att göra just ett kort utan mönstrat papper.

Här kommer så en liten beskrivning på hur jag gjort:
Först tog jag en bit Cardstock i färgen "Paperbag" som kortstomme. Jag stämplade på de tre luciastämplarna och stämplade sedan en extra gång på PostIt-lappar för att göra en mask som jag sedan täckte över motivet med.
Jag sprayade över kortet ganska rikligt med en mist som jag gjort av vatten, Distress Ink Aged Mahogany och Perfect Pearls Copper. Det blev lite för blött tyckte jag så jag sög upp lite med en servett och sprayade en sista gång för att få den effekt jag ville ha. Torkade lite med min embossingfön (tålamod och väntan är inte mina starkaste sidor...).
Färglade sedan motivet med vanliga blyertsfärgpennor utom deras hud som jag lät vara som den var, bara lite rosor på kinderna.
Efter det tog jag min Distress dyna i färgen Fired Brick och en makeup svamp som jag plockade upp färg med från dynan för att sedan dutta på kortet runt motivet tills jag var nöjd. Tog sedan min vita gelly roll penna och drog längs kanterna på motiven för att de skulle "poppa" lite och gjorde lite highlights på motiven och snöflingor på det röda. Stämplade texten med svart dyna 3ggr.
Sedan tog jag Distress dynan Walnut Stain med en annan svamp och duttade längs kanten på kortet och sedan stämplade jag med min favoritswirl runt kanten med samma dyna. Häftade dit banden och sedan var det klart! :D

Så med enkla medel kan man uträtta mycket stort. *hihi*

Alla stämplar (och cardstocken så snart jag hunnit lägga upp den i webshopen) hittar du hos Tingtura.

(fast jag tycker MYCKET om vackra mönstrade papper också! Men jag har börjat lära mig att leva utan dem och det går alldeles utmärkt!)

Lite mer cybercroppande

Har pysslat lite igår kväll till CCn hos AoS och färdigtställt under dagen, men hann inte få det fotat innan det blev mörkt så jag tog scannern till hjälp istället.

Först till "Kortskiss med knorr" där man förutom att inspireras av skissen även ha med mönstrat papper från 2 olika tillverkare och embossing, det klarade jag galant. Vad säger du Katrin, kommer mottagaren bli nöjd tror du? :D

Figuren har jag klippt ut från restbitar av gardinerna jag sydde till lekrummet och monterat med dekopagelim (första gången jag testat det! wow!) Spindelnätet är torrembossat med min bugge och sedan draget på med vit stämpeldyna och embossat med ett genomskinligt glittrigt pulver. Även journalingstjärnan (som är stämplad på ett mönstrat randigt papper) är embossad med ett svart glittrigt pulver, men det syns inte så bra. Embossing gör sig inte så bra scannat helt enkelt. *suck* Glitterlim och 3D-lack på siffran som jag stansat ut i dekorgummi med buggen.

Sedan skulle man inspireras av hemsidan som Indiska har. Blev sådär nöjd, men här är min tolkning iaf:

Scanningen är inte den bästa tyvärr... lite för bulliga saker. Kanske att jag tar och fotar om och byter bilden framöver.
Är väldigt nöjd att jag lyckades få in 9(!) foton på en A4-sida iaf. :D

Följande kort känner jag mig iaf väldigt nöjd med! Måste ta och fota om det i dagsljus så ni kan få se hur fint det är när man inte scannar det... ;)
Utmaningen var att inspireras av en bild. Gjorde den nya kortvikningen jag lärt mig igen. :)

Stängt ovan och öppet nedan.

Alla stämplar utom dörren från Tingtura. Har färglagt med MCP-teknik igen :D

En annorlunda vikning

Ni har väl inte missat den nya nättidningen/bloggen StampARTic som öppnade 1 december?! De har ett helt gäng med underbart skickliga kortmakare i sitt DT! Och Tingtura är såklart en av sponsorerna. ;-)

Den första skapartävlingen var jag såklart tvungen att haka på när det var sånt fint pris (precis vad jag vill ha!) och det är alltid skoj att testa nya och annorlunda saker. Fast jag tror att jag tog mig lite vatten över huvudet först och jag höll på att tappa taget lite men tror att jag lyckades klara mig tillslut, eller hur tycker ni att resultatet blev?

Utmaningen var att göra ett kort med en speciell vikning.

Så här ser kortet ut stängt (det är för övrigt lite inspirerat av det här kortet)

Och öppet så här:


Alla stämplar från Tingtura och de är färglagda med MCP-teknik.

CC på alla håll och kanter

Förra helgen var det CyberCrop både hos Hobbyhuset och Stämpelstudion.
Fick några saker gjorda iallafall:

Bara dies

Altra en ask (After Eight)

Skiss

Skiss

Monokromatiskt julkort


Och så började en CC hos Allt om Scrap också, men den håller på tom söndag. Har endast fått gjort ett bidrag dit än så länge:

Skiss:

Nästan allt material har jag fått i en RAK-grej jag är med i på Scrappiz.

Alla stämplar i inlägget är såklart från Tingtura.

Snart bloggar jag även kortet som jag gjort till StampARTics tävling! :D

RSS 2.0