Ananas- och citronpaj
På begäran av mamma kommer här receptet på den goda pajen jag bakade igår till efterrätt.
Ananas- och Citronpaj
Deg:
150g smält smör
3dl mjöl
1dl socker
1tsk bakpulver
Fyllning:
1 burk Creme Fraiche (2dl)
1dl socker (kan minskas lite om man vill att pajen ska bli lite syrligare)
1 ägg
1tsk vaniljsocker
rivet skal och saft från 1/2 citron
2 små eller 1 stor burk krossad ananas
Blanda ihop degen och tryck ut i en pajform.
Blanda ihop fyllning och bred ut.
Grädda i ugn 20-25 min i 200 grader tills den får fin färg.
Låt svalna. Den är också god kall (åt en bit i morse när den stått i kylskåpet under natten - mums).
Gott med lite grädde till också.
Ananas- och Citronpaj
Deg:
150g smält smör
3dl mjöl
1dl socker
1tsk bakpulver
Fyllning:
1 burk Creme Fraiche (2dl)
1dl socker (kan minskas lite om man vill att pajen ska bli lite syrligare)
1 ägg
1tsk vaniljsocker
rivet skal och saft från 1/2 citron
2 små eller 1 stor burk krossad ananas
Blanda ihop degen och tryck ut i en pajform.
Blanda ihop fyllning och bred ut.
Grädda i ugn 20-25 min i 200 grader tills den får fin färg.
Låt svalna. Den är också god kall (åt en bit i morse när den stått i kylskåpet under natten - mums).
Gott med lite grädde till också.
Kommentarer
Postat av: Dave White
WOW! This is sooo nice...
Trackback